Foto: Generator Hotels.
Foto: Generator Hotels.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha atorgat el Distintiu de garantia de qualitat ambiental a l’hotel Generator de Barcelona, situat al número 373 del Còrsega de Barcelona. Es tracta del primer establiment hoteler de la ciutat  i el tercer alberg juvenil a obtenir aquesta etiqueta ecològica europea, que gestiona la Direcció General de Qualitat Ambiental.  L’establiment ha obtingut el Distintiu per a dues categories de serveis, la d’establiments hotelers i la d’instal·lacions juvenils.
 
El Generator de Barcelona està molt conscienciat amb el turisme sostenible i fa especial èmfasi en la comunicació als hostes sobre la seva política ambiental. Per minimitzar els efectes sobre el medi ambient de l’activitat, l’establiment ha pres diferents mesures, entre les que destaquen:
 
  • Implantació d’un sistema de recollida selectiva de residus.
  • Instal·lació de d’aixetes de baix cabal d’aigua.
  • Instal·lació de làmpades d’elevada eficiència energètica i de sistemes de detecció de presència.
  • Tancaments exteriors amb doble vidre i façana amb elements d’ombra regulables (sistema de lames d’angle variable).
  • Disposició d’un programa de control del consum dels equips.
  • Informació als clients de la gestió ambiental a l’establiment.
  • Disposició d’eines per a la promoció de la mobilitat sostenible entre els propis treballadors i els hostes.
 
Durant els darrers anys, la Generalitat ha apostat per potenciar el turisme sostenible. En aquest sentit, l’etiquetatge ecològic representa una eina molt important perquè el consumidor reconegui aquells establiments turístics que tenen un millor comportament ambiental. L’objectiu és promoure els productes i serveis que puguin reduir els efectes ambientals adversos, contribuir a un ús eficaç dels recursos i a un elevat grau de protecció del medi ambient.
 
Actualment hi ha 25 establiments hotelers a Catalunya que, o bé disposen d’una ecoetiqueta (el Distintiu de garantia de qualitat ambiental o l’Etiqueta ecològica de la Unió Europea) o del sistema de gestió ambiental EMAS. Pel que fa a tots els allotjaments turístics, entre hotels, establiments de turisme rural, càmpings, i instal·lacions juvenils n’hi ha 124 de certificats ambientalment.
 
Pel que fa a la ciutat de Barcelona, el primer establiment turístic a obtenir l’etiqueta ecològica europea ha estat l’alberg Sleep Green-Eco Youth Hostel, que la va aconseguir aquest estiu.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 48