• Els convoca el Departament de Territori i Sostenibilitat i la titulació és necessària per exercir de transportista, conductor professional de transport de viatgers o mercaderies i prestar els serveis com a conseller de seguretat en empreses que treballen amb mercaderies perilloses
 
 
Un total de 2.736 persones estan convocades entre avui i dissabte als exàmens per aconseguir els títols de competència professional, certificat d’aptitud professional (CAP) i de  conseller de seguretat que convoca la Direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquestes titulacions són necessàries per exercir de transportista, conductor professional de transport de viatgers o mercaderies i prestar serveis en empreses que transporten, carreguen i descarreguen mercaderies perilloses.
 
Als exàmens on s’hi ha presentat més gent és als de competència professional, amb un total de 1.743. Se’n fan dues convocatòries l’any, una al mes de juny i l’altra al novembre. Les persones que superen els exàmens poden donar compliment a un dels requisits que es demana a l’hora d’exercir l’activitat de transportista i de les seves activitats auxiliars i complementàries i, per tant, per aconseguir la corresponent autorització de transport. Les proves fan referència a dos àmbits territorials: el de l’àmbit Catalunya (per a mercaderies) i el nacional i internacional (per a mercaderies i/o viatgers). Els exàmens se celebren a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa.
 
Pel que fa a les proves per l’obtenció del Certificat d’aptitud professional (CAP), a les quals s’hi ha presentat 705 persones, se’n fan 6 convocatòries l’any (els mesos senars) en la seva modalitat de qualificació inicial. A les persones que superen els exàmens i ho sol·liciten, se’ls expedeix una targeta necessària per a la conducció de vehicles que requereixin estar en possessió dels permisos de conducció de les categories C (camions) i D (autobusos). Els exàmens es fan a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.
 
Pel que fa a les proves de Consellers de seguretat (288 persones), hi ha dues convocatòries anuals (juny i novembre). Les diferents proves fan referència a dos modes de transport: per carretera i per ferrocarril. Hi ha exàmens d’accés i de renovació (la norma obliga a renovar el títol d’accés cada cinc anys) i per a diferents especialitats (genèric, gasos, productes petrolífers, etc). Les persones que superen les proves resten habilitades a prestar els seus serveis com a consellers de seguretat en les empreses que transporten, carreguen i descarreguen mercaderies perilloses. Els exàmens només es realitzen a Barcelona.
 
 
 
Proves
Convocatòria 2013
Competència professional del transport
1743
Certificat aptitud professional conductor
705
Certificat consellers de seguretat
288
TOTAL
2736
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43