Recerca i Universitats

El Govern amplia l'aplicació mòbil gratuïta Guies de conversa universitària en tres nous idiomes

La Secretaria d'Universitats i Recerca impulsa l'aprenentatge de terceres llengües i la internacionalització de les universitats catalanes

query_builder   22 novembre 2013 11:06

event_note Nota de premsa

El Govern amplia l'aplicació mòbil gratuïta Guies de conversa universitària en tres nous idiomes

La Secretaria d'Universitats i Recerca impulsa l'aprenentatge de terceres llengües i la internacionalització de les universitats catalanes

La Secretaria d’Universitats i Recerca, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, han posat en marxa les noves Guies de conversa universitària per a dispositius mòbils en tres nous idiomes. Les Guies són una eina interactiva adreçada als estudiants universitaris de mobilitat internacional, tant per als que vénen a estudiar a les universitats catalanes, com per als que marxen a formar-se a l’estranger.
 
Fins ara aquesta aplicació oferia les combinacions d’idiomes del català amb l’espanyol, el francès i l’anglès. L’èxit de l’aplicació gratuïta entre la comunitat universitària ha motivat que la Secretaria d’Universitats i Recerca ofereixi també ara els idiomes de l’alemany, l’italià i el  portuguès. A partir del gener està previst incorporar-hi el xinès.
 
El contingut de les guies ha estat elaborat per la Universitat de Barcelona i contenen un ampli vocabulari de més de 1.600 paraules i 2.500 frases amb les expressions d'ús més habitual en l’entorn universitari, classificades per temes.
 
Les aplicacions mòbils Guies de conversa universitària estan disponibles de forma gratuïta a l’App Store d’Apple i a Google Play d’Android. També s’hi pot accedir amb qualsevol altre dispositiu mòbil des de l’app Gencat de la Generalitat de Catalunya, des de http://gencat.mobi i des del portal Intercat http://www.intercat.cat.
 
 
El Govern impulsa l’aprenentatge de terceres llengües i la internacionalització de les universitats catalanes
 
Les noves Guies de conversa universitària s’afegeixen al conjunt d’eines i actuacions que el Govern de la Generalitat impulsa per reforçar l’aprenentatge de terceres llengües i incrementar la internacionalització de les universitats catalanes. En aquest sentit, el Govern ha anunciat que els alumnes que comencin els seus estudis universitaris el curs vinent hauran de tenir un nivell suficient de competència en terceres llengües –especialment l’anglès- quan es graduïn. El Departament d’Economia i Coneixement va fixar com a requisit un nivell d’anglès (B2) homologable al First Certificate of English.
 
El curs 2012-2013, les universitats catalanes van impartir 304 graus parcialment en anglès i 2 completament en aquest idioma. Pel que fa als màsters, el curs passat es van impartir 80 totalment en anglès (quan el curs anterior eren 66 i la previsió per a aquest any és de 88) i 196 parcialment.
 
 
A més, des del curs passat el Govern i les 12 universitats, a través del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), ofereixen el nou Certificat de Llengües de les Universitats Catalanes (CLUC). Aquest certificat interuniversitari, inèdit a l’Estat espanyol, acredita els nivells d’anglès B1, B2.1 i B2.2 d’acord amb el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües i té el reconeixement del Consell Interuniversitari de Catalunya i de l’Associació de Centres de Llengües en l’Ensenyament Superior (ACLES).
 
Un altre dels instruments que el Govern utilitza per impulsar les terceres llengües a la universitat és el programa d’ajuts Interlingua. Aquesta línia d’ajuts, oberta a totes les universitats catalanes públiques o privades, té per objectiu impulsar la presència i l’ús de les terceres llengües –en especial de l’anglès-, utilitzades també per la comunitat universitària com a resultat de la internacionalització derivada de l’Espai Europeu d’Educació Superior i garantir la presència i l’ús del català a les universitats, atès el seu caràcter de llengua pròpia. Aquest any la convocatòria ha tingut una dotació de gairebé 612.000 euros.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat Guies de conversa

Comunicat Guies de conversa
PDF | 237

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia