•  El conseller de la Presidència ha inaugurat aquest migdia les obres d’ampliació del CAP de Riudoms
El conseller Homs durant la visita al CAP de Riudoms
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha afirmat  que la  proposta de pregunta i de data de la consulta que aquest migdia ha fet l’Assemblea Nacional Catalana és ben rebuda per l’Executiu. Tot i que no ha volgut fer-ne una valoració en detall, ha dit que “l’aportació de l’ANC és positiva perquè se suma a la crida que fem com a Govern d’assumir compromisos de manera conjunta... i quants més, millor”.
 
En aquest sentit, Homs ha afegit “crec que hem de crear col·lectivament les condicions perquè aquest final d’any hi hagi acord” i, per tant, “la de l’ANC la veiem com una aportació positiva, que cal valorar”. “El repte que tenim col·lectivament és gegantí. Les possibilitats són reals de sortir-nos-en i això només ho farem si es fa pinya des de la societat civil, des de la política, si ens sabem posar d’acord. En aquest sentit és on recullo el guant de l’assemblea”.
 
Sobre la data de la consulta, el portaveu ha dit que el Govern està intentant crear les condicions perquè hi hagi un acord entre les formacions polítiques. “La decisió no s’ha pres encara, l’hem de prendre conjuntament. Estem davant d’unes setmanes decisives i el que ens correspon a tots és fer l’esforç perquè hi hagi un acord el més ampli possible”, ha dit, i s’ha mostrat confiat que hi serà. “No em sé imaginar una alternativa i, a més, jo crec que això és el que ens demana la ciutadania”.
 
Pel que fa a la valoració del darrer baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), el conseller creu que evidencia “que hi ha una majoria molt sòlida a favor de disposar d’un Estat propi, a favor de la independència. La gent vol poder votar” i que els enquestats comencen a situar una perspectiva de millora. També ha destacat que la majoria dels consultats aproven la gestió del Govern i la del president Mas, ja que “el que es reflecteix és el promig però la majoria dels enquestats, el 57%, aproven el sr. Mas”.
 
Francesc Homs considera que els indicadors del baròmetre del CEO apunten una bona direcció des del punt de vista del procés i del que s’està fent per sortir de la crisi i “no canviarem perquè una enquesta ens doni la sensació que ens fa perdre vots. No estem aquí per anar a puntuar a les enquestes, estem aquí per complir amb els compromisos que hem adoptat, per constatar que la majoria dels enquestats estan a favor de disposar d’un Estat propi, de ser consultats, i per procurar fer les coses el millor possible des del punt de vista d’allò que també és essencial que és l’evolució de l’economia i del nostre estat del benestar”.
 
En referència a una possible intenció d’ERC d’entrar al Govern, Homs ha reiterat a preguntes dels periodistes que “la porta oberta per part del president Mas, del Govern de Catalunya, ho està des del primer dia. Per tant, quan ells vulguin estem en disposició i en condició de parlar-ne”.
 
El conseller Homs ha fet aquestes declaracions a Riudoms durant la inauguració de les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP).  Homs ha reconegut que actualment es fan poques inauguracions comparat amb fa uns anys enrere, perquè la crisi ha afectat molt la capacitat inversora dels governs. De tota manera, el conseller ha apuntat que potser s'hauria de fer alguna "revisió crítica" del que s'havia fet fa uns anys "no per retreure'ns res, sinó per aprendre'n més que les oportunitats a la vida no venen tant per les pedres i els equipaments físics sinó per allò que és essencial i en el cas de la inauguració d'avui una bona atenció sanitària, que serà possible pels seus propis professionals i la seva capacitat de dur a terme la seva feina".
 
L’ampliació i reforma del CAP de Riudoms s’ha fet per substituir l’anterior, que havia quedat petit i obsolet per l’augment de la població de Riudoms, i per dotar els professionals que hi treballen dels equipaments i espais necessaris. Ara el centre ocupa 3.200 m2 de superfície i compta amb diferents serveis, des de medicina general, pediatria, ecografia o podologia, entre d’altres.
 
El conseller en el seu parlament d'inauguració ha destacat un cop més la seva convicció que, malgrat aquesta "maleïda" crisi que patim, "que ens porta maldecaps, disgustos i angoixes que responen a una realitat ben viva" en podem treure conclusions positives. I una d'aquestes conclusions passa per entendre que "finalment serà l'esforç de tots plegats el que ens permetrà tirar endavant col·lectivament”. Homs està convençut que al conjunt de la societat catalana hi ha "prou capacitat, prou dedicació, prou esforç, prou voluntat i prou compromís de lluita com perquè ens en puguem sortir". Si posem l'accent només en tot allò que va malament acabaríem en una gran "depressió col·lectiva".

3  

Fitxers adjunts

El conseller a la inauguració del CAP de Riudoms

El conseller a la inauguració del CAP de Riudoms
JPG | 349

El conseller a la inauguració del CAP de Riudoms

El conseller a la inauguració del CAP de Riudoms
JPG | 471

El conseller a la inauguració del CAP de Riudoms

El conseller a la inauguració del CAP de Riudoms
JPG | 353