President

El president Mas durant la visita a l'ONG Streets of India

President Mas: "La voluntat del Govern és estar a prop de les persones que es dediquen a ajudar els necessitats"

query_builder   24 novembre 2013 18:39

event_note Nota de premsa

President Mas: "La voluntat del Govern és estar a prop de les persones que es dediquen a ajudar els necessitats"

  • El president Mas ha visitat el projecte de l’ONG Streets of India adreçat a dones i nens dels barris marginats de Nova Delhi
  • El cap de l’Executiu també s’ha reunit amb la delegació comercial catalana que visita aquests dies l’Índia
El president Mas ha visitat l'ONG Streets of India
El president Mas ha visitat l'ONG Streets of India
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat la seva visita a l’ONG Streets of India, per encoratjar aquells que treballen amb les ONG i ha deixat clar que “la voluntat del Govern català és estar a prop de les persones que es dediquen a ajudar les persones necessitades dins i fora de Catalunya”.
 
El cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que “el millor que es pot fer en aquesta vida és ajudar la gent que ho necessita” i ha assegurat que quan es fa això “sents que estàs fent alguna cosa important”.  
 
El president ha reconegut, aquest migdia, des de l’Índia, on es troba de viatge oficial, que “Catalunya ha hagut de reduir de manera significativa els recursos que es destinaven a tasques de cooperació en molts països del món”, però ha assegurat que el Govern català segueix pensant que “en el futur Catalunya haurà de recuperar els seus nivells des del punt de vista de l’activitat en matèria de cooperació”.   
 
El cap de l’Executiu ha conegut de primera mà el projecte de l’ONG Streets of índia, anomenat CNI Shishu Sangopan Griha (SSG), un centre de dia adreçat a dones i nens dels barris marginals urbans de Nova Delhi, que ofereix formació a dones, mitjançant la seva participació en diferents tallers, per tal que aprenguin un ofici que els permeti iniciar els seus propis negocis o trobar feina.
 
L’entitat també dóna reforç escolar a nens d'entre 2 i 10 anys i treballa amb les famílies, en les quals hi ha una alta taxa d’analfabetisme, amb l’objectiu que arribin a comprendre la importància que té que els seus fills rebin educació.
 
El president Mas ha afirmat que la conjuntura econòmica ha portat al Govern català a concentrar-se a mantenir els programes de pobresa a Catalunya i que aquest fet ha suposat que hagi costat més poder destinar el mateix que l’Executiu estava destinant a projectes de cooperació exterior.
 
Artur Mas també ha aprofitat la visita que ha fet, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per demanar que d’una manera indirecta s’ajudi aquestes entitats comprant algun dels productes que fan.
 
L’entitat va ser creada l’any 2009 per Pablo Castells, un advocat català, amb experiència en ajuda humanitària a l’Índia des del 2004. Streets of India coopera amb organitzacions locals de diferents ciutats de l’Índia, oferint assistència per tal de satisfer les seves necessitats. El treball dels esmentats centres i el destí dels fons que s’hi destinen és supervisat directament per l’ONG.
 
El president de la Generalitat ha finalitzat la seva primera jornada de visita a l’Índia amb una reunió amb la delegació empresarial que l’acompanya i que està formada per una quarantena d’empreses catalanes dels sectors de l’automoció, la biofarmàcia, les TIC i el turisme.
 
L’objectiu d’aquesta delegació és que les empreses catalanes coneguin les oportunitats de negoci que ofereix l’Índia, i posicionar Catalunya perquè les companyies d’aquell país inverteixen en el nostre. La missió empresarial visitarà els estats de Delhi, Maharastra, Karnataka i Tamil Nadul.

3  

Imatges

Fotografia de la visita del president Mas a l'ONG Streets of India

Fotografia de la visita del president Mas a l'ONG Streets of India 1458

Fotografia de la visita del president Mas a l'ONG Streets of India 2

Fotografia de la visita del president Mas a l'ONG Streets of India 2 1815

Fotografia de la trobada del president amb la delegació comercial catalana

Fotografia de la trobada del president amb la delegació comercial catalana 1112

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia