President

El president durant la seva intervenció

President Mas: "El caràcter emprenedor i innovador dels catalans ens fa ser uns bons socis comercials"

query_builder   25 novembre 2013 14:42

event_note Nota de premsa

President Mas: "El caràcter emprenedor i innovador dels catalans ens fa ser uns bons socis comercials"

  • En el segon dia de viatge oficial a l’Índia, Mas es reuneix amb una de les organitzacions empresarials més importants d’aquest país
  • El cap de l’Executiu encoratja les empreses índies a invertir a Catalunya “per la diversificació de la seva economia, la mentalitat oberta i les bones infraestructures”
El president Mas durant la seva intervenció al seminari del FICCI
El president Mas intervenint al seminari del FICCI
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convidat aquesta tarda els empresaris de l’Índia a invertir a Catalunya perquè, ha dit, “el caràcter emprenedor i innovador dels catalans fa que siguem uns bons socis comercials i empresarials”. Artur Mas, que ha inaugurat un seminari organitzat per una de les principals organitzacions empresarials d’aquest país, la Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI), ha destacat “la diversificació de l’economia, la mentalitat oberta i les bones infraestructures” com els principals atractius de Catalunya.
 
En el decurs de la seva intervenció, el cap del Govern ha detallat als empresaris assistents les xifres més rellevants de l’economia catalana. Així, ha definit Catalunya com a “país emprenedor, industrial i innovador”, ressaltant que, amb només 7,5 milions d’habitants, Catalunya compta amb 600.000 empreses, 5.500 de les quals són innovadores, un 20% del total de l’Estat espanyol.
 
Mas ha subratllat també la diversificació i la mentalitat oberta de l’economia catalana, deixant clara la vocació exportadora de les seves empreses, “que representen el 26% de les exportacions totals de l’Estat”, ha dit. En aquesta mateixa línia, el president ha explicat que “Catalunya concentra el 26% de les exportacions de l’Estat a l’Índia i el 37% de les importacions”, i ha animat l’empresariat indi a intensificar aquests intercanvis comercials entre tots dos països, tot i haver-se incrementat un 4,5% en comparació amb l’any passat.
 
El president de la Generalitat ha posat també com a exemple dels actius de Catalunya les seves bones infraestructures que, “tot i que a Catalunya hi ha gent que té la impressió que no és així, els que venen de fora saben que tenim unes infraestructures d’avantguarda”, ha manifestat.
 
Abans de l'acte inaugural del Seminari, el president Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s’ha reunit amb la cúpula directiva de FICCI, encapçalada pel president electe d’aquesta associació, Sidharth Birla. També hi ha assistit l’ambaixador d’Espanya a l’Índia, Gustavo Manuel de Arístegui, qui en el seu parlament previ al del president ha lloat Catalunya com a motor econòmic d’Espanya.
 
FICCI, fundada el 1927, és l’organització empresarial més gran i antiga de l’Índia, que actua com a representant de la indústria i el món dels negocis a l’Índia. ACC1Ó, juntament amb aquesta associació, ha organitzat un seminari per exposar les oportunitats de negoci i inversió a Catalunya i impulsar la col·laboració entre empreses d’ambdós territoris. En el marc d’aquesta trobada empresarial, tenen lloc també reunions B2B entre les empreses participants en la missió i empreses de l’Índia.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia del president al Seminari del FICCI

Fotografia del president al Seminari del FICCI
JPG | 840

Fotografia de la l'aspecte general de la sala on s'ha celebrat l'acte inaugural

Fotografia de la l'aspecte general de la sala on s'ha celebrat l'acte inaugural
JPG | 827

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia