Direcció General de Comunicació

Altres Acords

Altres Acords

query_builder   26 novembre 2013 15:52

event_note Nota de premsa

Altres Acords

El Govern presenta davant el Tribunal Constitucional un conflicte positiu de competències per reclamar la plena gestió de les beques
 
El Govern ha acordat avui presentar davant del Tribunal Constitucional un conflicte positiu de competències per reclamar la plena gestió de les beques. El Govern considera que amb la nova modificació del règim general de les beques i ajuts acordada pel govern espanyol, l’Estat continua retenint funcions de gestió de les beques que no li corresponen. Entre d’altres aspectes, el Govern critica que l’Estat reguli de manera centralitzada un nou component variable de les beques respecte del qual es reserven funcions de gestió al Ministeri de Educació, Cultura i Esport. La Generalitat entén que aquesta normativa pot vulnerar les competències assumides per la Generalitat en matèria d'educació i universitats, respectivament.
 
Pel mateix motiu, el Govern també ha portat al Constitucional la convocatòria de les beques de caràcter general per al curs acadèmic 2013-2014 per a estudiants d’estudis postobligatoris. La Generalitat considera que es vulneren les competències de la Generalitat ja que reserva al Ministeri d’Educació, Cultura i Esport la realització de la convocatòria i la distribució de la quantia variable de les beques entre els sol·licitants d’aquests ajuts.
 
Cal recordar que les beques encara estan pendents de la transferència a la Generalitat tal com va indicar la sentència del Tribunal Constitucional 188/2001 de 20 de setembre. Malgrat que s’ha reconegut la necessària territorialització de la dotació econòmica que l’Estat destina a aquestes beques i ajuts, el govern espanyol segueix fent la convocatòria centralitzada i la Generalitat només pot gestionar les beques a Catalunya en els termes que fixa el Ministeri i prèvia la formalització d’un conveni.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia