És la segona de les cinc sessions territorials promogudes per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària que també abordaran la formació i l’emprenedoria
 
Actualment a Catalunya hi ha 118 Punts Òmnia, que beneficien gairebé 40.000 persones cada any, 18 dels quals al Vallès amb més de 6.000 usuaris
El Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, ha organitzat avui al Punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès una jornada de treball per aprofundir la cooperació entre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Xarxa Òmnia. L’objectiu és millorar les oportunitats laborals de les persones usuàries d’aquest programa de la Generalitat que dóna suport a col·lectius en risc de vulnerabilitat mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).
 
Actualment a Catalunya hi ha 118 Punts Òmnia que beneficien a gairebé 40.000 persones cada any. Un servei ubicat en barris on resideix ciutadania amb dificultats econòmiques, altes taxes d’atur i coneixements escassos de les TIC. En total, el Vallès suma 18 Punts amb més de 6.000 usuaris: 14 al Vallès Occidental i 4 al Vallès Oriental, concretament, a les poblacions de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Palau Solità i Plegamans, Rubí, Sabadell (3), Terrassa (7), la Roca del Vallès (2), les Franqueses del Vallès i Mollet del Vallès.
 
Benestar Social i Família ha previst jornades a Girona (divendres passat), Tàrrega (29 de novembre), Reus (3 de desembre) i Barcelona (5 de desembre). Les sessions s’adrecen especialment als dinamitzadors i dinamitzadores dels Punts Òmnia, als responsables d’entitats gestores i equipaments, així com a altres professionals relacionats amb la Xarxa Òmnia i de sectors interessats. A banda de la cooperació amb el SOC, també es tractarà la coordinació amb altres agents d’inserció sociolaboral, la programació d’activitats formatives i l’emprenedoria.
 
Les jornades territorials, de caràcter anual, són el punt de trobada dels diferents agents socials implicats en el Programa Òmnia i esdevenen un escenari per a l’intercanvi d’experiències entre professionals, la reflexió conjunta i el plantejament dels reptes de futur. Com a iniciativa d’intervenció social centrada en l’ús de les noves tecnologies, les sessions es converteixen en espais de promoció del treball cooperatiu i en xarxa dels professionals que formen part d’Òmnia, amb presentació de bones pràctiques.
 
El calendari i temàtiques específiques de les jornades és el següent:
 
· Coordinació amb agents del territori. Girona, 22 de novembre.
· Cooperació amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Badia del Vallès, 27 de novembre.
· Activitats d’inserció i orientació professional. Tàrrega, 29 de novembre.
· Participació i inclusió laboral. Reus, 3 de desembre.
· Emprenentatge i aprenentatge. Barcelona, 5 de desembre.