L’aplicació del Leader a Catalunya s’ha convertit en un referent a nivell europeu
 
 
Una delegació de grups Leader lituans visita, avui i demà, dos dels grups Leaders impulsats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), un que actua a la zona de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia i l’altre a l’Alt Empordà, Garrotxa, Osona i Pla de l’Estany (ADRINOC), per tal de conèixer les seves actuacions en desenvolupament rural en les seves respectives zones, així com els projectes innovadors que estan duent a terme.
 
La delegació està formada per 16 representants, membres de les juntes i equips tècnics, dels grups Leader lituans Kaisiadoriu LAG i Jonavos LAG.
 
L’objectiu d’aquesta trobada és fomentar la cooperació i l’intercanvi de coneixements entre els grups GAL catalans i lituans en l’àmbit de l’emprenedoria i les tradicions locals, a més de donar a conèixer els projectes més representatius dels grups que es visiten.
 
En aquest sentit, s’ha organitzat una visita de dos dies de treball en què es combinarà les presentacions amb visites a experiències Leader desenvolupades en el territori.
 
Així, durant la primera jornada, es visita el territori del Consorci per al Desenvolupament de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia, on té lloc l’acte institucional de recepció i benvinguda a la delegació lituana, així com les presentacions dels grups Leader participants i una ponència que detalla el funcionament de la metodologia LEADER a Catalunya. Posteriorment, la delegació visitarà CONCACTIVA – Centre d’Iniciatives Empresarials de la Conca de Barberà i el Viver de Celleristes de Barberà de la Conca, dues experiències centrades en l’emprenedoria i la creació d’empreses, a més del taller de ceràmica artesanal Núria Alba & Lluís Soler.
 
Durant la segona jornada, els representants lituans es desplaçaran al territori d’ADRINOC, on se’ls presentarà l’estratègia de desenvolupament del grup, a més de visitar Can Morera, una agrobotiga familiar que comercialitza productes del territori.
 
Aquest intercanvi de coneixements i bones pràctiques entre els grups Leader de Catalunya i Lituània ha de servir per a buscar sinèrgies i punts de col·laboració que permetin treballar en nous projectes de cooperació en un futur pròxim.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i https://twitter.com/agriculturacat

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa.

Comunicat de premsa.
PDF | 300