El lliurament ha tingut lloc aquest vespre a La Pedrera, amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz
 
Els ajuts estan valorats en 125.000 euros i possibiliten desenvolupar un projecte de recerca a l’Institut Germans Trias
 
Catorze professionals mèdics, una llevadora i una farmacèutica han estat aquest vespre els joves reconeguts en la segona edició dels Ajuts Germans Trias Talents. Per tant, rebran finançament per desenvolupar un projecte de recerca a l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, alhora que la majoria podran fer activitat assistencial a l’hospital. En global, els ajuts estan valorats en 125.000 euros, aportats per la Fundació Institut Germans Trias, la Fundació Catalunya-La Pedrera i els laboratoris Novartis, Esteve Teijin i Shire. A l’acte de lliurament hi ha assistit el conseller de Salut, Boi Ruiz, així com el director gerent de l’Institut Català de la Salut, Joaquim Casanovas, i representants de totes les institucions participants.
 
Aquesta és la segona convocatòria dels ajuts, que s’emmarquen en el Programa TALENTS de Fundació Catalunya-La Pedrera i que van néixer l’any 2012 amb la finalitat de retenir els joves talents de Germans Trias malgrat les dificultats per a la seva continuïtat que suposa l’actual situació econòmicofinancera.
 
Per optar als reconeixements, els professionals han hagut de presentar un projecte de recerca avalat per un mentor. Els projectes presentats, prop d’una trentena, han estat avaluats per una comissió de Germans Trias i de la seva fundació de recerca. Els professionals que finalment han estat escollits tindran un contracte laboral amb l’Institut Germans Trias i també mantindran, en la majoria de casos, la seva vinculació assistencial amb l’hospital. Quatre d’ells ja van obtenir els ajuts el 2012 i ara han aconseguit renovar-los. A partir d’enguany, els quatre millors projectes tindran continuïtat durant dos anys.
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha afirmat durant el transcurs de l’acte que "cadascun dels projectes reconeguts té valor, tant des del punt de vista qualitatiu, com des del punt de vista del coratge dels professionals". Per la seva banda, la directora de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Marta Lacambra, ha manifestat "la voluntat de la fundació de continuar donant suport als projectes de recerca en salut desenvolupats a Catalunya". I el director de l’Hospital Germans Trias, Jordi Ara, ha destacat que "l’excel·lència i preservar el capital intel·lectual són dos dels segells que defineixen Germans Trias".
 
Al lliurament també hi ha participat el cirurgià de Germans Trias Joan Francesc Julián, que ha destacat en els últims anys per les seves investigacions sobre l’ús de gel de plaquetes per la restitució del volum en l’extracció de tumors de mama, alhora que és autor de la novel·la Bogavante con ligueros, gran part de la trama de la qual té lloc a l’Hospital Germans Trias. A més, s’ha presentat un vídeo resum dels projectes reconeguts enguany.

2  

Imatges

Ajuts Germans Trias Talents

Ajuts Germans Trias Talents 65

Ajuts Germans Trias Talents

Ajuts Germans Trias Talents 51