Interior

Interior renova 863 vehicles dels Mossos i 95 vehicles dels Bombers

query_builder   27 novembre 2013 14:22

event_note Nota de premsa

Interior renova 863 vehicles dels Mossos i 95 vehicles dels Bombers

Foto
·        Interior aplicarà una taxa als esdeveniments esportius declarats d'alt risc.
·        El pressupost del Departament d’Interior és de 1.110 milions d’euros, un 0,6% més respecte al pressupost prorrogat del 2013.
·        El conseller dotarà d’armilles antibales i interiors lleugeres destinades als agents del cos de Mossos d’Esquadra que en requereixin.
·        El Departament d’Interior inclourà 4.500 jaquetes forestals a l’equipament de seguretat dels Bombers de la Generalitat.
·        Espadaler anuncia la construcció d’una nova comissaria de districte i de trànsit a l’Ametlla de Mar, que es preveu finalitzar el 2015. El conseller també s’ha compromès a acabar les obres del Parc de Bombers d’Olot.
 
El conseller d’Interior ha comparegut avui davant la Comissió d’Interior del Parlament per presentar el pressupost del Departament. El pressupost, sense els organismes autònoms i l’empresa pública adscrita, és a dir, sense el Servei Català de Trànsit, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya (CAT 112), té un lleuger increment del 0,6% respecte al pressupost prorrogat del 2013 i passa d’un total de 1.104 milions d’euros a 1.110 milions per al 2014.
 
El conseller ha destacat que mantenir el nivell de despesa per al 2014 permet “no posar en risc el nucli essencial dels serveis que presta el Departament i continuar garantint el manteniment dels principals eixos de les actuacions que configuren les polítiques de seguretat i d’emergències”.
 
Un dels esforços més importants per aquests pressupostos és la renovació de 863 vehicles dels mossos d’esquadra, el què representa un 30% de la flota, i també la renovació de 95 vehicles de bombers, el què suposa un 13,9%. Espadaler ha assegurat que “això permetrà arribar a una mitjana de 2’2 anys de vida dels vehicles”.
 
El conseller també s’ha compromès a dotar els agents dels mossos d’esquadra d’armilles antibales lleugeres. “Estem ultimant un acord i puc dir amb moderat optimisme que es tancarà abans que acabi l’any”, ha afegit.
 
També hi haurà millores en l’equipament dels bombers de la Generalitat. Interior els dotarà de 4.500 jaquetes forestals per millorar la seva seguretat.
 
El conseller d’Interior també ha anunciat la creació d’una nova taxa, inclosa dins la l’avantprojecte de llei de mesures fiscals i financeres 2014, que gravarà els partits considerats d’alt risc. Espadaler ha explicat que “es tracta de sufragar la prestació del servei policial amb recursos extraordinaris, en qualsevol esdeveniment esportiu realitzat en recintes públics o privats o en espais públics, per tal de garantir el seu correcte desenvolupament, durant l’esdeveniment i el temps imprescindible anterior i posterior”.
 
En la compareixença, el titular d’Interior ha detallat les línies bàsiques de treball que marquen el Departament.
 
 Polítiques de prevenció
 
Les polítiques de prevenció han estat sempre una prioritat del Departament. El conseller Espadaler ha posat en valor el nou Pla estratègic de seguretat viària, que preveu reduir les víctimes mortals al 50% l’any 2020, i ha destacat la importància dels plans locals de seguretat viària i el nou Observatori, que es farà amb la col·laboració dels municipis.
 
Pel que fa a la prevenció en l’àmbit de les emergències, el Departament revisarà els plans per al risc d’inundacions (Inuncat) i d’emergències sísmiques (Sismicat). També se simplificaran els plans de protecció civil municipals i els plans d’autoprotecció. “El nostre objectiu ¾ha dit el conseller¾ és facilitar el compliment d’aquesta normativa i fer-la senzill i àgil per als municipis.”
 
Proximitat
 
El Departament d’Interior seguirà apostant per la seva funció de servei públic i per la proximitat, tant és així que des del CAT 112 es desenvoluparà una aplicació de telèfon mòbil adreçada a persones amb discapacitat auditiva, per garantir la plena accessibilitat d’aquest col·lectiu al telèfon d’emergències.
 
Des de la Direcció General d’Administració de Seguretat (DGAS) s’impulsa una nova oficina adreçada als familiars de desapareguts. Aprofitant l’experiència positiva de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes de Trànsit, Interior vol ara donar suport i orientació també als familiars de les persones desaparegudes. L’Oficina tindrà com a objectiu donar als familiars suport tècnic, jurídic i psicològic. En l’àmbit de la prevenció, el Departament seguirà impulsant polítiques en matèria d’atenció a les víctimes de violència de gènere.
 
Cooperació institucional
 
El Departament d’Interior posa especial èmfasi en la col·laboració entre institucions, amb totes, però sobretot en l’àmbit local. En aquest sentit, es millorarà la xarxa de radiocomunicacions RESCAT. Espadaler assegura que “la xarxa RESCAT ens permet millorar la coordinació operativa entre les policies locals i el cos de Mossos d’Esquadra d’una forma que s’ha mostrat del tot efectiva, amb l’activació del POE habitatge, el POE metall o el POE rural ”. Els plans operatius policials seguiran sent elements prioritaris per a la conselleria. Pel que fa a les emergències, també s’impartiran cursos especialitzats als tècnics municipals.
 
Aposta qualitativa
 
L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya continua apostant pel coneixement  acadèmic i la qualitat, i precisament l’any vinent disposarà d’un nou grau universitari en seguretat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. També es consolida el Màster universitari en direcció estratègica de la seguretat i policia i el Màster universitari en incendis i protecció civil. Al marge de les col·laboracions universitàries, es potenciarà la xarxa de relacions internacionals amb les diferents escoles de policia i bombers d’Europa.
Igualment, des del Servei Català de Trànsit es mantindrà l’aposta per la qualitat amb la creació de la Càtedra de Seguretat Viària de la UPC, alhora que es donarà continuïtat a la Càtedra d’Educació i Formació, que ja s’imparteix amb la UAB.
El Departament d’Interior també inclourà millores en els materials de treball.
 
DGP
·        Treballar per dotar d’armilles antibala i antitall interiors lleugeres destinades als agents del cos de Mossos d’Esquadra que en requereixin.
·        Adquisició de l’equipament i del material amb què es preveu dotar les unitats especialitzades en ordre públic, per tal de substituir les pilotes de goma.
·        Renovació de 863 vehicles dels Mossos d’Esquadra (un 30% de la flota).
·        Construcció d’una nova comissaria policial i de trànsit a l’Ametlla de Mar i una ABP a Torredembarra.
·        Obres de condicionament de l’Institut Gaudí de Girona per traslladar-hi els serveis de recursos operatius dels Mossos d’Esquadra.
·        Obres de condicionament i millora de diverses comissaries.
 
DGPEIS
·        Millora de l’equipament de seguretat dels Bombers de la Generalitat, amb l’adquisició de 4.500 jaquetes forestals.
·        Obres de condicionament a l’edifici de Santa Caterina a Girona, per traslladar-hi les dependències regionals de Bombers, i obres de millora de diversos parcs de bombers.
·        Finalització del nou Parc de Bombers d’Olot.
·        Renovació de 95 vehicles dels Bombers.
 
Simplificació i eficiència
 
S’ha elaborat la Llei de regulació d’espectacles públics i activitats recreatives, per tal d’adaptar la normativa actual a les necessitats de seguretat i impulsar l’activitat empresarial del sector. També l’Avantprojecte de llei d’ordenació de l’espai públic i la Llei del sistema de policia de Catalunya.
 
El Departament també aprofundirà en la lluita contra el tràfic d’éssers humans per tal de combatre el crim organitzat i implementarà el Pla d’actuació contra la violència urbana. L’objectiu és minimitzar els episodis d’alteració de la convivència i l’ordre públic, així com reforçar les estratègies de mediació.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia