Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí assisteix al lliurament del Premi Europeu de Desenvolupament Sostenible a la constructora Benito Arnó

query_builder   27 novembre 2013 17:27

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí assisteix al lliurament del Premi Europeu de Desenvolupament Sostenible a la constructora Benito Arnó

Moment de l'acte
Moment de l'acte
El premi li ha estat concedit per la restauració d'una antiga gravera, convertida en un celler que elabora vins i olis de producció certificada ecològica
 
Per primera vegada a la història en aquesta categoria, el guanyador ha estat una empresa catalana
 
Els premis els atorga la Unió Europea de Productors d’Àrids (UEPG)
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha assistit a Brussel·les al lliurament del Premi Europeu de Desenvolupament Sostenible concedit per la Unió Europea de Productors d’Àrids (UEPG), a l’empresa catalana Benito Arnó per la restauració d'una antiga gravera i per la seva contribució i valor afegit a la societat que aporta dita restauració.
 
D’aquesta manera, el conseller ha volgut donar suport institucional a l’empresa de Benito Arnó i al seu projecte guanyador, que ha donat lloc a la Gravera, l’únic celler de Catalunya ubicat en una antiga pedrera restaurada, que elabora des dels inicis vins i olis de producció certificada ecològica pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).
 
Benito Arnó és una empresa de tercera generació, que du a terme un sistema de treball sostenible mitjançant la biodinàmica, recuperant al mateix temps un patrimoni de vinyes centenàries (del 1890), varietats perdudes, fauna i flora autòctones. Aquesta companyia, que desenvolupa la seva activitat en l'àmbit nacional i internacional, també realitza estudis sobre la influència i gestió de recursos hídrics i solars amb universitats i institucions com l’Institut Català del Vi (INCAVI).
 
Aquest és el Primer Premi Europeu UEPG al Desenvolupament Sostenible. El premi concedit pertany a la categoria Economia-Contribució a la Societat i Valor Afegit, a la qual han presentat proposta 14 dels 28 països membres, i un total de 52 candidatures en les diferents categories. Els premis han estat atorgats per un jurat europeu independent. I per primera vegada a la història en aquesta categoria, el guanyador ha estat una empresa catalana.
 
El conseller Pelegrí ha felicitat la família Arnó, responsables de La Gravera per ser la primera empresa catalana que rep aquest reconeixement, i ha remarcat l’esforç que està fent el sector per tal d’incorporar les Bones pràctiques en la gestió de les explotacions i la seva compatibilització amb la biodiversitat, i el potencial de competitivitat que això comporta. El conseller ha encoratjat el sector a "seguir treballant en la línia de l’economia sostenible”.
 
El titular d’Agricultura ha exposat el cas de La Gravera com un exemple de Bones pràctiques en la gestió de la biodiversitat a les pedreres i graveres. “Algunes han permès que nombroses espècies hi romanguessin des de l’inici de l’explotació i convisquessin amb els equips de treball. En aquest cas, a més de ser respectuosos amb la flora i la fauna autòctones, són també un exemple pel que fa la producció agrícola ecològica”.  
 
Cada any a Catalunya es produeixen 65 milions de tones d’àrids, material necessari per a la construcció d’habitatges i infraestructures o per obtenir el vidre amb què es fan objectes tan quotidians com les ulleres o les copes. Per aquest motiu, ha dit Pelegrí, “és important cobrir la demanda social d’aquests materials sense que la natura se’n ressenti, no només per al manteniment de la diversitat biològica, sinó també perquè els recursos naturals puguin prestar els serveis que la societat requereix per al benestar humà.”
 
A la cerimònia, també s'ha entregat un premi a una altra empresa catalana, PROMSA, del grup Ciments Molins, en la categoria de Seguretat en el Treball per la prevenció de riscos laborals.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i https://twitter.com/agriculturacat
 

1  

Imatges

Moment de l'acte

Moment de l'acte 71

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia