Interior

Mossos d'Esquadra impulsen un calendari solidari amb l'AFANOC en suport a la lluita contra el càncer infantil

query_builder   27 novembre 2013 17:57

event_note Nota de premsa

Mossos d'Esquadra impulsen un calendari solidari amb l'AFANOC en suport a la lluita contra el càncer infantil

 

  • El conseller destaca en la presentació que aquest calendari és l’expressió d’un cos de policia “proper, accessible, sensible i compromès amb el país al qual servim”.
  • El calendari tindrà un preu de venda de 10 euros que es destinaran íntegrament a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) i a la Casa dels Xuklis
  • Professionals de l’associació Shoot4Change fotografien agents de 14 unitats del cos amb nens que tenen o han tingut la malaltia. El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya i l’empremta AGPOGRAF també hi han col·laborat de manera altruista
  • Els actors de la sèrie catalana ‘Polseres Vermelles’, Àlex Monner i Joana Vilapuig, han volgut donar suport a la iniciativa amb la seva presència al calendari

 

La Policia de la Generalitat presenta avui el calendari solidari 2014 dels Mossos d’Esquadra amb els infants amb càncer de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Impulsat amb l’objectiu de sensibilitzar la societat envers la situació d’aquests menors i les seves famílies i captar recursos que seran destinats a la lluita contra el càncer infantil, el calendari surt avui a la venda amb un preu de 10 euros, que es destinaran íntegrament a l’AFANOC i a la Casa dels Xuklis. Es podrà adquirir en centres de El Corte Inglés i en els supermercats Gross Mercat (de Miquel Alimentació Grup) de tot el territori català, així com en la Casa dels Xuklis de l’AFANOC.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler i el president de l’AFANOC, Josep Plà, han presentat avui el calendari. A l’acte també hi ha assistit el director general de la Policia, Manel Prat, el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; el degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, Jesús del Hoyo, i el codelegat de l’ONG Shoot4Change a Espanya, Alfons Rodríguez.
 
El conseller d’Interior ha explicat que “aquest calendari és una expressió, no del que fan els Mossos d’Esquadra sinó del que són, un cos proper, accessible, sensible i compromès amb el país al qual servim. I iniciatives com aquestes ens ajuden a anar construint un país millor”.
 
El president d’AFANOC ha manifestat que “aquest calendari és alguna cosa més que una eina per cercar recursos, es tracta de compartir amb els mossos els nostres valors”.
 
Donar a conèixer com treballen els mossos
El calendari està integrat per una fotografia per mes, a diverses localitzacions emblemàtiques de Catalunya, de membres de 14 unitats del cos de Mossos d’Esquadra amb diferents nens i nenes que tenen o han tingut la malaltia i alguns dels seus germans. Cada fotografia va acompanyada d’una petita explicació de la feina que realitzen els policies que hi apareixen. Les unitats i àrees que hi han participat són: Canina, Subsòl, Subaquàtica, Mitjans Aeris i Intervenció en Muntanya/Rural, Trànsit, Escortes, Guàrdia d’Honors, TEDAX-NRBQ, Grup Especial d’Intervenció GEI, Brigada Mòbil, Policia Científica, Seguretat Ciutadana/Proximitat, Àrea Regional de Recursos Operatius ARRO.
 
Les fotografies han estat realitzades pels professionals de l’ONG Shoot4Change Alfons Rodríguez, Davide Camesasca, Marco Ansaloni, Katherin Wermke, Gregorio Fulginiti, Eva Parey, Xavi Piera, Pablo González, Cinzia Tagliabue i Martina Branchesi. Tots han cedit els seus drets d’imatge per a la iniciativa.
 
El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, creat l’any 2004, també ha col·laborat de manera altruista en el disseny del calendari, i l’empremta AGPOGRAF s’ha encarregat de la impressió dels calendaris.
 
Cada fotografia del mes s’acompanya d’altres imatges que mostren el ‘making off’ del calendari i en les quals de manera esporàdica hi apareixen els actors Àlex Monner i Joana Vilapuig, actors de la sèrie de TV3 ‘Polseres Vermelles’. Amb aquesta aparició estel·lar, els actors han volgut donar suport al projecte. D’altra banda, des del cos de Mossos d’Esquadra s’ha elaborat un vídeo que mostra tot el procés de creació del projecte, i que es pot veure al canal oficial dels Mossos a Youtube: www.youtube.com/mossoscatalunya. També es podrà visionar a través del codi QR que apareix a l’apartat d’agraïments del propi calendari.
 
Implicació i proximitat amb la ciutadania
L’AFANOC és una associació sense ànim de lucre creada l’any 1988 que desenvolupa una important tasca en àmbits molt diversos al voltant de les necessitats que tenen les famílies quan un infant pateix càncer. Des de l’any 2009 Mossos d’Esquadra col·labora amb l’entitat en diverses iniciatives, com per exemple, en la campanya de sensibilització ‘Posa’t la Gorra!’, que s’organitza en solidaritat amb els infants amb càncer.
 
Amb la voluntat d’implicar-s’hi encara més, el passat mes d’abril Mossos i AFANOC van començar a gestar una col·laboració especial que s’ha concretat en aquest calendari que avui es presenta. L’objectiu és sensibilitzar a la societat sobre la situació d’aquestes famílies, donar a conèixer l’existència del càncer infantil, obtenir recursos per mantenir La Casa dels Xuklis, una casa d'acollida per les famílies que s'han de desplaçar de les seves localitats per rebre tractament als hospitals de referència, i garantir els serveis que ofereix l’AFANOC a totes les famílies amb un infant o un adolescent malalt de càncer.
 
Aquest és un més dels projectes solidaris amb els quals habitualment col·labora el cos de Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu de sensibilitzar la societat envers els col·lectius més vulnerables, fomentar el respecte dels drets i la dignitat de les persones i incentivar els valors de solidaritat de la ciutadania i del propi cos de Mossos.

*Us adjuntem 4 fotografies del calendari, que han d'anar signades amb el copyright de cada autor.

4  

Fitxers adjunts

Foto 1

Foto 1
JPG | 155

Foto 2

Foto 2
JPG | 98

Foto 3

Foto 3
JPG | 127

Foto 4

Foto 4
JPG | 191

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia