• Entitats, institucions i administracions de característiques molt diferents han volgut sumar-se a aquesta celebració amb l’organització de tota mena d’activitats, relacionades amb diferents disciplines i amb formats molt diversos
 
  • El Departament de Cultura de la Generalitat, a través de l’Oficina de l’Any Espriu, vol reconèixer la gran repercussió social de la celebració
El proper 2 de desembre, a partir de les 20 hores al Palau de la Música Catalana i prèviament al concert Geografia Espriu, hi haurà un acte de reconeixement, presentat per Txe Arana, a aquesta participació de la societat a l’hora de recordar Salvador Espriu. És per això que el Departament de Cultura té previst destacar amb una distinció 14 iniciatives dutes a termes al llarg de l’any, de qualsevol àmbit artístic (arts escèniques, musicals, edició,...), que tinguin per objectiu la difusió i divulgació de l’obra i la figura del poeta. Al Premi hi opten, doncs, particulars i organitzacions públiques i privades (associacions, institucions, fundacions) de forma paral·lela a les activitats organitzades des de la Generalitat de Catalunya i els seus ens adscrits.
 
La Comissió Assessora de l’Any Espriu, formada per Xavier Bru de Sala, comissari de l’Any Espriu; Gabriel Planella, adjunt al Comissari; Agustí Pons, escriptor i periodista; Sebastià Bonet, familiar del poeta i professor universitari; Rosa Delor, especialista en l’obra de S. Espriu; Julià de Jòdar, escriptor; Víctor Martínez-Gil, especialista en l’obra de S. Espriu; Ramon Balasch, editor, i Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, serà l’encarregada de valorar les activitats i determinar-ne la guanyadora.
 
Aquest acte de reconeixement s’emmarca en la culminació de l’Any Espriu, el concert Geografia Espriu, l’acte que tanca l’any natural 2013. És una peça musical composta i dirigida per Enric Palomar que s’estrenarà de manera exclusiva i extraordinària al Palau de la Música Catalana.
 
El concert estarà protagonitzat per les veus joves i emergents de la Big Ensemble Taller de Músics, el Cor de veus blanques i el Quintet de fusta de l’Institut Oriol Martorell i el grup Cordes del món.
 
Les localitats, a un preu de 20 euros, es poden adquirir a través del web del Palau de la Música (www.palaumusica.cat).
 
Geografia Espriu ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el Palau de la Música Catalana i Taller de Músics. El actes de commemoració de l’Any Espriu continuaran durant el primer trimestre de l’any 2014.