Agència de l'Habitatge de Catalunya

Nou servei de mediació hipotecària a Santa Coloma de Gramenet

La Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d'Advocats de Barcelona actuen de manera coordinada per evitar desnonaments

query_builder   28 novembre 2013 09:08

event_note Nota de premsa

Nou servei de mediació hipotecària a Santa Coloma de Gramenet

La Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d'Advocats de Barcelona actuen de manera coordinada per evitar desnonaments

Foto obertura SIDH Santa Coloma de Gramenet
Ahir, 27 de novembre, es va presentar a Santa Coloma de Gramenet el nou Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) que la Diputació ha posat en marxa en aquest municipi. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Núria Parlon; el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Josep Oliva; el Secretari d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala; i el degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Oriol Rusca.
 
El SIDH funciona a Santa Coloma de Gramenet des d'ahir mateix. Aquest servei, que la Diputació està desplegant per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per fer front als deutes hipotecaris, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació de Barcelona.
Ofideute, que és un servei que ofereix l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, es va crear l'any 2010 per pal·liar els efectes de la crisi en l'àmbit de l'habitatge i evitar l'exclusió social per motiu residencial. Des de llavors, treballa per estendre la mediació entre els particulars i les entitats bancàries als municipis.
 
El desembre de 2012 la Generalitat i la Diputació van signar un conveni per coordinar els serveis de mediació hipotecària amb què comptaven les dues administracions. Amb la signatura d'aquest conveni, el servei Ofideute es coordina amb el SIDH de la Diputació per oferir un servei de proximitat a la ciutadania
 
Funcionament del SIDH
El SIDH és de cobertura municipal i s'hi accedeix a través de l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament. Les persones afectades que s'adrecin als serveis socials del seu municipi o a les oficines de consum amb aquest tipus de problemàtica seran derivades a les oficines d'habitatge.
Les famílies que s'adrecen al SIDH, una vegada feta la comprovació de les condicions d'accés (ser propietaris d'un únic habitatge que s'utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca), són entrevistades per la persona lletrada especialitzada, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya de la Generalitat, que farà la mediació amb l'entitat financera corresponent.
 
30 punts SIDH
De moment el SIDH està en funcionament a Igualada, Berga, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i ara Santa Coloma de Gramenet, però quan acabi el desplegament hi haurà 30 punts dins el territori de Barcelona, amb una distribució comarcal: Anoia (Igualada), Bages (Manresa), Baix Llobregat (Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Viladecans), Barcelonès (Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet), Berguedà (Berga), Garraf (Vilanova i la Geltrú), Maresme (Arenys de Mar, Mataró, Premià de Mar i Pineda de Mar), Osona (Vic), Vallès Occidental (Montcada i Reixac, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Terrassa) i Vallès Oriental (Granollers,  Mollet del Vallès i Sant Celoni).
A l'Anoia, on el SIDH es va implantar el novembre de 2012, dóna cobertura a 32 municipis i s'hi han entrevistat 145 famílies; al Berguedà, implantat l'abril del 2013, el SIDH dóna cobertura a 31 municipis i s'hi han entrevistat 17 famílies; al Garraf, implantat també a l'abril, el servei dóna cobertura a sis municipis i s'hi han entrevistat 92 famílies; i a l'Alt Penedès, implantat el juliol, el servei dóna cobertura a 27 municipis i s'hi han entrevistat 54 famílies.

1  

Imatges

Inauguració SIDH Santa Coloma de Gramenet

Inauguració SIDH Santa Coloma de Gramenet 43

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Santa Coloma de Gramenet

Nota de premsa Santa Coloma de Gramenet
PDF | 74

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia