El grup Leader Zied zeme visita els Consorcis Leader Priorat - Baix Camp i Urgell – Pla d’Urgell
 
 
Una delegació de 14 representants i membres de l’equip tècnic del grup Leader Zied Zeme visiten Catalunya des d’ahir, 27 de novembre, i fins divendres, desplaçant-se als territoris del Consorci Leader Priorat- Baix Camp i del Consorci Leader Urgell – Pla d’Urgell per tal de conèixer alguns dels projectes més emblemàtics de cada grup i per a intercanviar coneixements sobre la implementació de l’estratègia Leader en ambdós territoris.
 
L’objectiu d’aquesta trobada és fomentar projectes de cooperació transnacional entre territoris Leader de Catalunya i de Letònia que tinguin estratègies de desenvolupament i temàtiques comunes, creant projectes en xarxa que permetin la realització d’actuacions conjuntes en diferents territoris.
 
La visita s’inicià en el territori del Consorci Leader Priorat – Baix Camp, on es va celebrar l’acte de benvinguda per part de les autoritats locals i les presentacions dels programes Leader letó i català, a més de les presentacions del funcionament i dels interessos de cooperació dels grups presents. Seguidament, va tenir lloc un espai en què els participants van poder debatre i cercar possibles vies de cooperació.
 
L’estada a la comarca del Priorat, també inclou la visita a diverses experiències Leader relacionades amb la producció de productes agroalimentaris, visites que els han permès conèixer iniciatives com el Celler Vall Llach, el Celler Cecilio i l’empresa Artesans del Sucre, entre d’altres, i que s’allarguen també durant aquesta segona jornada de l’intercanvi.
 
Posteriorment, el grup es desplaçarà fins al territori del Consorci Leader Urgell – Pla d’Urgell, on el grup català presentarà els seus eixos estratègics de cooperació i exposarà el projecte de cooperació GUSTUM, una iniciativa per a la valorització i promoció dels productes agroalimentaris que es produeixen al territori. Seguidament, la delegació letona visitarà diverses experiències Leader impulsades en aquest àmbit com la Formatgeria Camps, la Cerveseria Matoll, i la Cooperativa l’Olivera, entre altres.
 
Amb aquesta, ja són 6 les delegacions europees que han visitat Catalunya els darrers mesos, convertint així l’aplicació de la metodologia Leader a Catalunya, tal com l’està impulsant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), en un referent a nivell europeu.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i https://twitter.com/agriculturacat
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa.

Comunicat de premsa.
PDF | 303