Cultura

El Departament de Cultura premia els millors 'booktrailers' del primer concurs adreçat a joves de 14 a 18 anys

query_builder   28 novembre 2013 10:23

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura premia els millors 'booktrailers' del primer concurs adreçat a joves de 14 a 18 anys

  • L’acte de lliurament dels premis es realitza aquest divendres 29 de novembre a la Filmoteca de Catalunya
 
  • En el certamen, impulsat des del Servei de Biblioteques, s’hi ha presentat 45 equips, 9 d’ells participant a través de la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró
 
  • El jurat ha triat el millor vídeo, el més creatiu i el millor guió en un certamen on el públic ha pogut escollir el ‘booktrailer’ més popular
El Departament de Cultura lliurarà aquest divendres 29 de novembre els premis als millors treballs presentats al primer concurs de booktrailers per a joves d’entre 14 i 18 anys. Els premiats es donaran a conèixer durant un acte de lliurament dels guardons que es durà a terme a la Filmoteca de Catalunya a les 17 hores i serà conduït pel periodista i escriptor Rafael Vallbona.
 
En el certamen, impulsat des del Servei de Biblioteques, s’hi han presentat un total de 45 equips, 14 d’ells formats per 2 membres, 18 conjunts amb 3 participants i 13 amb 4 persones (el límit que permetien les bases). En total, 134 concursants.
 
El jurat ha triat el millor vídeo, el més creatiu i el millor guió en un certamen on el públic ha pogut escollir el ‘booktrailer’ més popular. Cada categoria distingeix també 2 finalistes. Els guanyadors s’enduran entrades per la Filmoteca de Catalunya, lectors d’e-books i visites al diari Ara. Tots els participants s’enduran, a més, un lot de llibres.
 
Aquí podeu veure una selecció dels booktrailers participants: https://www.dropbox.com/sh/hybj88wlga3pgez/A4zlWB9GOt. Durant l’acte de lliurament de premis es projectaran els 10 treballs finalistes en les quatre categories.
 
Les biblioteques que han reunit un major nombre de grups participants han estat la Pompeu Fabra de Mataró, amb 9; la Pau Vila de Molins de Rei, amb 6, i la Maria Barbal de Tremp, amb 5.
 
Els concursants han realitzat clips al voltant d’autors catalans com Silvia Soler, Jordi Sierra i Fabra, Albert Espinosa i Mercè Rodoreda, entre d’altres; autors espanyols com Manuel Lourerio, Blue Jeans i Carlos Ruiz Zafón, entre d’altres, i foranis com JRR Tolkien, Michael Ende, RJ Palacio i Suzanne Collins, per citar-ne alguns.
 
El Departament de Cultura ha cercat l’objectiu d’ animar els adolescents i els joves a difondre el seus llibres favorits a través de clips publicitaris realitzats per mitjà de qualsevol tècnica audiovisual, fos un rodatge amb actors o una videoanimació, per exemple.
 
El concurs ha acomplert l’objectiu de promoure la lectura entre els adolescents i els joves, millorar la relació i serveis de les biblioteques públiques envers aquest públic i fomentar el desenvolupament d’habilitats digitals, creatives i col·laboratives dels joves lectors.
 
El jurat del concurs l’han conformat una dotzena de professionals especialitzats en literatura, edició, arts escèniques, cinema, vídeo, Internet i màrqueting. Són el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau; la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll; el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura; el secretari general del Gremi d’Editors de Catalunya, Segimon Borràs; el bibliotecari de la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà, Jaume Vilarrubí; el músic i actor Andreu Rifé; les escriptores Gemma Lienas, Hypatia Pétriz i Neus Arqués; el cap de la secció de Mèdia del diari Ara, Alex Gutiérrez; la professora de màrqueting de la Facultat de Biblioteconomia de la Universitat de Barcelona, Àngels Massísimo, i la responsable de Nous Formats i directora del projecte LletrA a la Universitat Oberta de Catalunya, Teresa Férriz Roure.
 
 
I Concurs de ‘booktrailers’
 
El Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques i amb la col·laboració de l’empresa Bookmovies, ha organitzat el concurs a través del web http://www.booktrailer.cat.
 
El concurs de booktrailers compta amb el suport del Gremi de Llibreters de Catalunya i la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, el diari Ara i el Gremi d’Editors de Catalunya. També hi col·laboren 14 editorials: Alfaguara, Ediciones B, Bambú Lector, Bromera, Cruïlla, Destino, Edebé, Everest, Fanbooks, La Galera, Macmillan, Maeva, Montena i Tomboktu. De la seva banda, Clack, Webbambu i Spread són partners del concurs.
 
 
La lectura entre els joves
 
El darrer estudi del consum cultural dels catalans, fet pel Baròmetre de la comunicació i la cultura en base a les dades de 2012, indica que el 62,8% dels joves entre 14 i 17 anys de Catalunya són lectors de llibres.
 
Podeu demanar entrevistes amb participants del concurs de booktrailers a través de l’Oficina de Comunicació del Departament de Cultura. 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia