La Secretaria d’Universitats i Recerca, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), finança amb 248.000 euros les universitats catalanes públiques i privades per eliminar barreres i garantir la igualtat d’oportunitats dels alumnes amb discapacitat. Aquest diners, aportats a través de la convocatòria Unidiscat, permetrà a les universitats reforçar els recursos materials, tècnics i personals per garantir l’atenció als estudiants amb discapacitat.
Els 248.000 euros que aportarà la Secretaria d’Universitats i Recerca suposen el 70% de la inversió total que hauran de fer les universitats, que assumiran el 30% restant (uns 100.000 euros).
 
Les accions que poden fer les universitats amb aquests diners són:
 
Accessibilitat: il·luminació d'espais, senyalitzacions del campus i d'espais, instal·lació de baranes, protecció d'espais de risc, adaptació de mobiliari, eliminació de barreres d'accés a la comunicació oral i escrita i receptors de senyals acústics, entre d’altres.
 
Ajuts tècnics especials: programari adequat a les necessitats de l'alumnat, teclats adaptats, commutadors i reconeixement de veu per a accés alternatiu a l'ordinador, materials per escriure, enregistrar o escoltar a l'aula i perifèrics de sortida especials.
 
Suport o assistència personal: traductors i traductores de llengua de signes i acompanyants de suport, entre d’altres.
 
El programa Unidiscat exemplifica el compromís del Govern amb la igualtat d’oportunitats dels estudiants amb discapacitat, tant pel que fa a l’accés a la universitats com a l’hora de cursar els estudis. A les universitats catalanes hi ha actualment uns 2.100 alumnes amb algun tipus de discapacitat.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 148