·         El cap de l’Executiu ha demanat diàleg al president espanyol per “acordar en poques setmanes la data, la pregunta i la manera de fer la consulta”
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha replicat avui des de Pune (Índia) les declaracions que va fer ahir el president del Govern espanyol, en el sentit que Catalunya i Escòcia podrien sortir de la UE si s’independitzen. “Celebro molt les declaracions del president Rajoy, perquè si l’amenaça és aquesta vol dir que ja s’ha acceptat que hi hagi una consulta i la possibilitat que Catalunya tingui un Estat”, ha manifestat.
 
En declaracions als mitjans de comunicació, el cap de l’Executiu ha ironitzat que les declaracions del president espanyol demostren que “ja hem avançat en alguna cosa”, perquè “si aquest és el problema vol dir que abans ho podem resoldre d’una altra manera: votant”. Per aquest motiu, Artur Mas ha demanat diàleg a Mariano Rajoy per “acordar en poques setmanes la data, la pregunta i la manera de fer la consulta, igual que ha fet el Regne Unit amb Escòcia”. “I a partir d’aquí ja parlarem de les conseqüències que vinguin”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha explicat, però, que “no  hi ha cap indici clar que acceptin la possibilitat que hi hagi una consulta a Catalunya” i ha afegit que “estan en la fase purament de la intoxicació” i de “ficar la por al cos de la gent”. “Tant de bo fos un canvi de registre”, ha dit Artur Mas, que ha assenyalat que la gent de Catalunya “cada vegada és més insensible i refractària” davant aquestes amenaces.
 
A preguntes dels periodistes sobre la possible compensació per l’impost dels dipòsits bancaris, el cap del Govern ha afirmat que “tenim dret a cobrar l’impost de la banca, perquè el vam crear abans que l’Estat espanyol”. El president ha separat aquest tema del procés de transició nacional, assenyalant que “el que és impossible pensar és que perquè ens deixin cobrar l’impost de la banca podrem renunciar a un procés d’aquesta envergadura”. Artur Mas també ha insistit que “els beneficiaris seran els ciutadans catalans, que pertanyem en aquest moment a l’Estat espanyol i tenim els mateixos drets a ser tractats amb correcció, amb respecte i amb eficàcia”. El president ha recordat que més de 200.000 empleats públics i les seves famílies “poden veure recuperada una part del seu poder adquisitiu si cobrem aquest impost”.