Territori

Un nou abonament T-10 connectarà l'Alta Ribagorça amb Barcelona a meitat de preu

query_builder   28 novembre 2013 16:12

event_note Nota de premsa

Un nou abonament T-10 connectarà l'Alta Ribagorça amb Barcelona a meitat de preu

  • La targeta multiviatge permetrà fer 10 viatges en 120 dies a un preu de 14 euros el trajecte
  • El nou títol de transport és multipersonal i utilitza la tecnologia de validació sense contacte
  • Amb aquesta comarca ja s’ha assolit el total desplegament de la T-10/120 a les comarques pirinenques de Lleida
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa aquest diumenge, 1 de desembre, un nou abonament multiviatge T-10/120 per tal de promoure l’ús del transport públic en les comunicacions entre l’Alta Ribagorça i Barcelona. El nou títol de transport suposarà un estalvi d’un 50% del preu del bitllet senzill actual en els trajectes de la línia d’autobús interurbana gestionada per Alsina Graells. L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús. Amb la implantació de la T-10/120 en aquesta zona culmina el desplegament de l’abonament a totes les comarques de muntanya de Lleida.
 
El preu del nou títol, que permet fer 10 viatges en 120 dies, serà de 14 euros el trajecte, és a dir, que l’abonament costarà 140 euros i amb la possibilitat de fer recàrregues de 5 viatges per 70 euros. L’abonament es pot comprar a l’estació d’autobusos Barcelona Nord i al Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.
 
El títol de transport T10/120 és multipersonal i per tant el poden utilitzar els  membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte, es pot recarregar a bord dels propis autobusos.
 
El desplegament de la T-10/120 al territori
 
 
El Departament de TES ja ha estès la targeta T-10/120 a set comarques i ha cobert tota la zona de muntanya de Lleida així com bona part de les comarques centrals. Actualment està funcionant al Berguedà, l’Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, Val d’Aran, Pallars Jussà i Pallars Sobirà. I diumenge s’hi afegeix l’Alta Ribagorça. Allà on ja està implantada està tenint molta acceptació, amb un increment de viatges del 65% en alguns casos. Pel que fa als viatges realitzats, la línia Berguedà-Barcelona ha tingut de gener a octubre de 2013 més de 43.000 viatges; la del Berguedà-Manresa, gairebé 37.000 i la línia des de l’Alt Urgell fins a Barcelona, més de 18.000.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 768

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia