President

Intervenció del president en el Fòrum de l'European Business and Technology Center

President Mas: "Els sectors biofarma i biotecnologia són claus per al creixement de Catalunya"

query_builder   29 novembre 2013 10:52

event_note Nota de premsa

President Mas: "Els sectors biofarma i biotecnologia són claus per al creixement de Catalunya"

  • El cap de l’Executiu destaca que “la connexió entre companyies de l’Índia i de Catalunya obre un gran camp de possibilitats de cooperar i de desenvolupar projectes ambiciosos en el futur”
  • En l’últim dia del viatge oficial a la Índia, el cap de l’Executiu centra la seva visita a la ciutat de Bangalore, amb contactes empresarials lligats als sectors TiC i biofarma
Intervenció del president en el Fòrum de l'European Business and Technology Center
Intervenció del president en el Fòrum de l'European Business and Technology Center
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí des de l’Índia que els sectors biofarma i biotecnologia “són estratègics per a Catalunya i peces claus per a créixer”, tenint en compte que “Catalunya és la comunitat autònoma de l’Estat espanyol més dinàmica en termes de creació de companyies biotecnològiques, representant un 30% del global”.
 
En el marc del Fòrum de l'European Business and Technology Center, que aquest matí ha inaugurat a la ciutat índia de Bangalore, acompanyat del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, el president ha destacat davant els empresaris participants que “la connexió entre companyies de l’Índia i de Catalunya obre un gran camp de possibilitats de cooperar en el futur i de desenvolupar projectes ambiciosos”.
 
L’Índia s’ha convertit en un mercat emergent molt important per al sector d’inversions nacionals i internacionals. Fa uns anys només hi havia 30 grans empreses biotecnològiques; avui en dia n’hi ha més de 380 amb uns ingressos aproximats d’uns 3 mil milions d’euros. Aquest país representa el 2% del mercat farmacèutic mundial, fet que el situa en la dotzena posició a nivell mundial i la quarta asiàtica, amb uns ingressos d’uns 10 mil milions d’euros (69% provinents de l’exportació).
 
Durant el seu parlament, el cap de l’Executiu ha explicat quines són les fortaleses de Catalunya a nivell econòmic i empresarial que poden atraure l’atenció de les companyies i els inversors. En aquest sentit, el president Mas ha recordat que “Catalunya és una de les regions d’Europa que concentra més clústers, amb 1,2 milions de treballadors especialitzats” en sectors estratègics per a l’economia catalana com són les indústries relacionades amb l’automòbil i el motociclisme, la biofarma, la biotecnologia i el sector TIC.
 
També ha subratllat el fet que avui “Catalunya lidera el sector farmacèutic espanyol, amb el 50% de les companyies que treballen en aquest camp”, així com el 60% de les companyies de producció farmacèutica i el 66% de les companyies químiques. I ha posat de relleu que el nostre país també “lidera la recerca biomèdica a tot l’Estat espanyol, concentrant el 30% de la recerca que s’hi fa”, especialment en càncer i malalties degeneratives.
 
El fet que Catalunya sigui avui un dels hubs industrials i tecnològics més importants d’Europa es deu, segons ha explicat el cap de l’Executiu, “a la mentalitat emprenedora i a l’economia orientada a l’exterior que tenim”. El president també ha destacat davant la missió empresarial índia participant al seminari que Catalunya té instruments que han estat fonamentals per  aconseguir els alts estàndards que avui tenim, com la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), que ha reclutat quasi 250 científics; el 60% d’ells estrangers; els Centres de Recerca de Catalunya (CERCA), entre els quals destaquen el Sincrotró Alba, el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmic i el Barcelona Supercomputing Cente i el centre de transferència tecnològica.
 
En l’últim dia de viatge oficial a la Índia, el president concentra avui el seu programa a la ciutat de Bangalore, amb una intensa jornada de contactes empresarials lligats sobretot als sectors TIC I biofarma. El president ha destacat que Bangalore, a l’estat de Karnataka, està “considerada el Sillicon Valley de l’Índia, perquè és un dels estats que està desenvolupant-se millor des del punt de vista de les tecnologies i la innovació”.
 
En el marc de les visites que avui farà, el cap de l’Executiu ha destacat que coneixerà de primera mà “companyies molt significatives, algunes de les quals és molt probable que acabin invertint a Catalunya en el curt termini”.
 
Al migdia, el president Mas s’ha reunit en el decurs d’un dinar amb l’exministre d’Afers Exteriors de l’Índia, S.M. Krishna. La trobada ha tingut lloc al restaurant Caperberry, fundat i dirigit pel xef Abhijit Saha, deixeble de Ferran Adrià.

3  

Imatges

Intervenció del president en el Fòrum de l'European Business and Technology Center

Intervenció del president en el Fòrum de l'European Business and Technology Center 333

Trobada amb l'exministre d'Afers Exteriors de l'Índia, S.M. Krishna

Trobada amb l'exministre d'Afers Exteriors de l'Índia, S.M. Krishna 331

El president i l'exministre d'Afers Exteriors de l'Índia al restaurant Caperberry

El president i l'exministre d'Afers Exteriors de l'Índia al restaurant Caperberry 508

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia