Imatge
  • L’Institut Català del Sòl ha finalitzat les obres d’urbanització del parc i els accessos al Museu del Mar Les Casotes, a Sant Carles de la Ràpita.
 
  • L’obra permet posar en funcionament el museu, rehabilitat per l’Ajuntament i la Generalitat, i tot el complex. Les obres, executades en diferents fases, han comptat amb una inversió global de 782.174 euros.
 
El conjunt té una superfície de prop d’una hectàrea, ocupada per l’edifici principal, on s’ubica el Museu del Mar, dues torretes a l’entrada del recinte rehabilitades per l’Ajuntament i el parc de 7.862m2. La urbanització ha consistit en el tancament perimetral de tot el recinte amb portes d’entrada per a vehicles i vianants, l’habilitació d’un vial d’accés pel límit sud des de la carretera que porta al Poble Nou i d’una zona d’aparcament per a una trentena de vehicles. Igualment, s’ha construït una plaça d’entrada davant de l’edifici del Museu del Mar, parterres enjardinats, zones d’ombra i passeig. El parc disposa de vegetació autòctona que es preservarà, com ara palmeres, eucaliptus i figueres.
 
Els promotors del projecte són l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana, la Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural.
 
L’edifici de Les Casotes va ser construït en la segona meitat del segle XIX,  per la Reial Companyia de Canalització i Recs de l’Ebre, que volia fer una via navegable des del riu Ebre fins al mar. Forma part d’un complex més ampli que inclou altres elements patrimonials destacats com el canal marítim, moll i dàrsena, encluses, casetes dels guardes, etc. La impossibilitat de fer el canal navegable va suposar que aquestes instal·lacions no s’utilitzessin i els edificis van estar sense ús i inalterats durant molts anys, fins que l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita va comprar la instal·lació. Són edificis que formen part de l’arquitectura industrial del segle XIX i són d’estil neoclàssic.
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge 1

Imatge 1
JPG | 130

Imatge 2

Imatge 2
JPG | 148