La titular del Departament de Benestar Social i Família ha visitat aquest matí el punt de recollida ubicat al Mercat de la Concepció de Barcelona
 
La Fundació Banc dels Aliments confia en superar les 2.700 tones obtingudes en l’edició de l’any passat
 
Munté insta la població a demostrar un cop més “el fet diferencial que ens uneix i ens fa ser una nació solidària, fraternal i de qualitat humana”

La consellera Munté fa una crida a la solidaritat de tots els catalans perquè participin en el Gran Recapte d'Aliments
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat aquest matí el Gran Recapte d’Aliments instal·lat al Mercat de la Concepció de Barcelona, en ple barri de l’Eixample, on ha fet una donació de productes de primera necessitat. La titular del Departament ha aprofitat l’ocasió per fer una crida a la solidaritat del conjunt dels catalans per tal que participin en aquesta iniciativa promoguda per la Fundació Banc dels Aliments.
 
Munté ha explicat que “avui tots tenim una oportunitat immillorable per demostrar als qui pitjor ho estan passant que no estan sols, que poden comptar amb el suport de moltíssimes persones que, en la mesura de les possibilitats de cadascú, contribuirem a omplir el magatzem del Banc dels Aliments, perquè ningú al nostre país pateixi mancances o privacions en l’accés a una alimentació mínima i ho pugui fer d’una forma digna”.
 
La consellera ha instat a la població catalana a demostrar un cop més “el fet diferencial que ens uneix i ens fa ser, entre d’altres, una nació solidària, fraternal i de qualitat humana, que sap estar al costat de les persones i les famílies que ho passen més malament”. Per això ha demanat, en nom del Govern de Catalunya, la màxima implicació a la ciutadania i ha animat a fer les aportacions que estiguin al seu abast, especialment de llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils.
 
“La societat catalana sempre ha estat molt solidària i, de fet, aquesta actitud altruista forma part del nostre ADN, de la nostra identitat com a país”, ha afegit Munté. “Del que es tracta”, ha dit, “és de saber posar els nostres millors actius al servei d’aquells col·lectius més necessitats, perquè no es despengin del projecte comú que és Catalunya”. En aquest sentit, ha volgut reconèixer la magnífica tasca que desenvolupen organitzacions com la Fundació Banc dels Aliments, amb delegacions a les quatre demarcacions del país.
 
Els organitzadors confien superar les 2.700 tones recollides en l’edició anterior al conjunt de Catalunya. Per fer-ho compten amb l’ajuda de 15.000 persones voluntàries, repartides entre més d’un miler de punts de recollida a mercats i supermercats d’arreu. La consellera de Benestar Social i Família ha agraït la implicació dels voluntaris i la seva vocació de servei als altres: “la feina que fan els voluntaris, la seva implicació i les ganes d’aportar el seu granet de sorra per generar el canvi social que tots desitgem són la millor font d’inspiració i motivació per afegir-nos al Gran Recapte, per participar i donar aliments, per pocs que siguin. Del que es tracta és de sumar i avui Catalunya suma, més ben dit multiplica els beneficis de col·laborar tots plegats en la millora de la cohesió social”.
 
Tota la informació sobre el Gran Recapte d’Aliments a www.granrecapte.com