Ports

El port de Sant Carles de la Ràpita acull un simulacre d'incendi d'un veler

query_builder   2 desembre 2013 14:10

event_note Nota de premsa

El port de Sant Carles de la Ràpita acull un simulacre d'incendi d'un veler

  • Ports de la Generalitat i Sant Carles Marina han organitzat un exercici en col·laboració amb Protecció Civil en què s’ha simulat l’incendi d’un veler a la nova dàrsena esportiva del port de la Ràpita
  • L’objectiu del simulacre ha estat posar a prova el Pla d’autoprotecció del port i millorar les comunicacions i la coordinació entre els cossos operatius i d’emergència
Ports de la Generalitat
Simulacre al port de Sant Carles
Avui s’ha realitzat un exercici d’incendi d’una embarcació d’esbarjo que estava amarrada en un pantalà de la nova dàrsena esportiva del port de Sant Carles de la Ràpita. En el simulacre s’ha activat el Pla d’autoprotecció del port i s’han comprovat la comunicació i la coordinació entre els mitjans i els cossos actuants.
L’exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat i Sant Carles Marina en col·laboració amb Protecció Civil.
 
Un cop detectat l’incident, el capità de Sant Carles Marina ha trucat  al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT,  que depèn de la Direcció General de Protecció Civil, a la Policia Local, a la Guàrdia Civil, a la Zona Portuària Sud a Sant Carles de la Ràpita i al Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Tarragona.
 
Els mariners de Sant Carles Marina han desallotjat els tripulants de les embarcacions del costat del vaixell sinistrat i han retirat aquestes embarcacions, així mateix, han fet les maniobres necessàries per aïllar l’embarcació incendiada del pantalà.
 
Els Bombers de la Generalitat, amb una dotació del parc de Bombers d’Amposta, han treballat en les tasques d’extinció de l’incendi amb coordinació amb la marineria del port.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT ha fet seguiment del simulacre.
 
Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com els Bombers de la Generalitat, Sant Carles Marina i Ports de la Generalitat, i amb el protocol de trucades del Pla d’autoprotecció han col·laborat  Protecció Civil, el telèfon d’emergències 112, Capitania Marítima de Sant Carles de la Ràpita, Policia Local de Sant Carles de la Ràpita i la Guàrdia Civil.
 
 
 
2 de desembre de 2013

1  

Imatges

Simulacre al port de Sant Carles de la Ràpita

Simulacre al port de Sant Carles de la Ràpita 1457

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 96

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia