• En marxa els treballs per recuperar una àrea de 7.000 metres quadrats del parc del Nord i restablir el pas en un tram del passeig del 22 de juliol
Parc del Nord de Terrassa
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat recentment els treballs per recuperar una àrea de 6.950 metres quadrats del Parc del Nord, a Terrassa, ocupada per les obres de prolongació d’FGC i on s’ubicarà l’estació del Nord, que servirà també d’intercanviador amb Rodalies. L’avanç dels treballs d’obra civil a l’estació ha permès iniciar ara l’arranjament de bona part de la superfície del parc afectada per l’obra.
 
La superfície total afectada per les obres de l’estació és de 12.650 m2, sumant l’espai del parc i voreres. D’aquests, uns 2.800 m2 ja es van recuperar l’any 2010. Els treballs d’urbanització que ara comencen, així, permetran retornar al seu ús gran part del parc del Nord i, d’altra banda, restablir el pas en un costat del passeig del 22 de juliol, interromput en un tram d’uns 100 metres de longitud.
 
Així, l’actuació que ara s’inicia consisteix, principalment, en:
 
  • Reurbanització del parc, formació de zona verda i recuperació de la vorera, carril bici i carril d’aparcament del passeig de 22 del juliol
 
  • Reposició d’un espai de jocs infantils
 
  • Construcció de camins
 
  • Plantació d’arbres i instal·lació de bancs i punts de llum
 
Es preveu finalitzar aquestes tasques el gener vinent; a partir de llavors es mantindrà una zona ocupada al parc per tal d’executar els treballs d’arquitectura de la futura estació.
 
Altres treballs de recuperació d’espais
 
D’altra banda, en les últims setmanes han començat altres treballs de recuperació o de minimització dels espais ocupats a Terrassa per les obres de perllongament d’FGC, amb la previsió que, com en el cas del parc del Nord, concloguin durant el gener vinent
 
  • Hortes dels Frares: Estan en execució des del mes passat les tasques de reposició de l’àmbit de les Hortes dels Frares, prop de l’estació de Vallparadís, que havia estat ocupat primer per la pròpia execució dels túnels en aquest punt i després com accés a l’obra. Aquestes tasques de recuperació quedaran completades el gener vinent.
 
  • Torrent Monner:  L’obra civil de la sortida d’emergència prevista està pràcticament enllestida i es va iniciar la reposició d’aquest àmbit també a mitjan octubre i amb la previsió que conclogui durant el gener.
 
  • Dipòsit de trens: A l’extrem nord del perllongament es localitzarà un dipòsit de trens, zona que es va fer servir prèviament com a pou d’atac i zona d’explotació de les tuneladores. S’està duent a terme el rebliment de terres sobre la volta del dipòsit, que quedarà enllestit el gener vinent, fet que permetrà alliberar bona part de l’àmbit ocupat. A partir de llavors, es mantindran algunes ocupacions a la zona nord fins a l’acabament de l’arquitectura i les instal·lacions.
 
Perllongament d’FGC a Terrassa
 
L’actuació comprèn l’execució de 4,5 km de línia i 3 noves estacions. Els treballs d’obra civil, que inclouen l’execució dels túnels i la infraestructura de les estacions i el dipòsit de trens, així com el muntatge de via, es troben pràcticament enllestits. En paral·lel, continuen els treballs d’arquitectura i instal·lacions.

1  

Imatges

Plànol perllongament

Plànol perllongament 189

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 527

Fotografia

Fotografia
JPG | 410