Territori

Aprovat inicialment el PDU aeroportuari de l'aeroport de la Seu d'Urgell

query_builder   2 desembre 2013 18:50

event_note Nota de premsa

Aprovat inicialment el PDU aeroportuari de l'aeroport de la Seu d'Urgell

La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya ha aprovat inicialment avui el Pla Director Urbanístic aeroportuari (PDUA) de l’aeroport de Pirineus-la Seu d’Urgell, una vegada acabat el tràmit d’avanç en què s’han recollit els suggeriments municipals i s’ha iniciat el tràmit ambiental. El PDUA abastarà tant els aspectes aeroportuaris com els urbanístics.
Aeroport Seu Urgell
L’aeroport de Pirineus - la Seu d’Urgell està situat entre els termes municipals de Montferrer i Castellbò i Ribera d’Urgellet, a la comarca de l’Alt Urgell. Aquest aeroport, propietat de l’empresari Josep Betriu, va ser inaugurat el 29 de juliol de 1982 i va funcionar regularment per a aviació
comercial fins al 1984.
L’any 2009 es va aprovar el Pla especial per a la delimitació de sòl de l’àmbit de l’aeroport, que va ser anul·lat el 2011 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El Departament de TES va decidir llavors impulsar la tramitació d’un Pla Director Urbanístic Aeroportuari, amb l’objectiu de regularitzar urbanísticament les instal·lacions ja existents.
 
El PDU ha de permetre posar al dia els permisos, les afectacions aeroportuàries, les instal·lacions i permetre les inversions necessàries per a la seva nova etapa. En aquest sentit, està previst que aquest estiu l’aeròdrom passi d’ús restringit a ús públic i comercial, gràcies a un acord entre la Generalitat i el govern andorrà. Aquesta millora ha de suposar un important impuls per les comarques de l’entorn i suposa per part del departament d’una inversió d’un milió d’euros, que es destinaran a dotar la instal·lació de les mesures aeronàutiques per aquest canvi d’ús.
 
Una vegada acabat el tràmit d’avanç en què s’han recollit els suggeriments municipals i s’ha iniciat el tràmit ambiental, avui la Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de ha aprovat inicialment aquest Pla director urbanístic aeroportuari. Ara s’iniciarà l’exposició al públic del document, que ha de poder recollir, a més dels informes dels organismes sectorials, la valoració del territori.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 307

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia