Bombers

Exercici rescat al Port de Barcelona

Els Bombers de la Generalitat i els Bombers de Barcelona han fet un exercici de rescat en una grua del Port de Barcelona

query_builder   3 desembre 2013 14:36

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat i els Bombers de Barcelona han fet un exercici de rescat en una grua del Port de Barcelona

Exercici de rescat al Port de Barcelona
Aquest matí, a partir de les 11.00 hores, al Port de Barcelona, els Bombers de la Generalitat conjuntament amb els Bombers de Barcelona han dut a terme un exercici de rescat al pont grua de descàrrega de contenidors de l’empresa BEST (Barcelona Europe South Terminal) que està situada al Moll Prat.
 
En l’exercici han participat efectius del parc de Bombers del Prat de Llobregat i membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat, efectius dels Bombers de l’Ajuntament de Barcelona i personal de seguretat i manteniment de l’empresa.
 
Així mateix, per poder dur a terme aquest exercici, s’ha comptat amb la participació del personal del l’empresa com a alertant qualificat de l’emergència, i també de la Policia Portuària, que ha facilitat l’accés als equips d’intervenció.
 
Amb l’objectiu de millorar la resposta dels equips d’emergències en cas que es produeixi una situació semblant, amb aquest exercici s’ha posat a prova també la coordinació entre els diferents grups actuants.
 
Desenvolupament de l’exercici de rescat
 
L’exercici ha simulat un accident laboral, on un treballador ha quedat ferit, amb un traumatisme cranioencefàlic i una possible lesió medul·lar a nivell cervical, a causa de l’impacte d’alta energia motivat en sortir projectat des del seu seient de treball contra el vidre davanter de la cabina.
 
La cabina, situada a uns 50 metres d’alçada, es trobava bloquejada en el tram mig del seu recorregut de treball i estava desplaçada de la plataforma d’accés directe. A més, a causa d’una pèrdua de tensió general no es podia retornar a la seva posició d’accessibilitat per poder rescatar l’operari.
 
Amb aquest escenari, els Bombers del GRAE han hagut d’ascendir fins al lloc del ferit, amb tot el material necessari per rescatar el treballador accidentat. Per la seva banda, el personal sanitari dels Bombers de Barcelona ha atès el ferit i l’ha estabilitzat i preparat per a la  seva evacuació, que ha anat a càrrec dels efectius de la Generalitat, posant-lo en una llitera de rescat.
 
Simultàniament, la resta de Bombers han configurat una instal·lació de rescat per poder evacuar el ferit des de la vertical de la cabina fins al terra, és a dir, despenjant-lo amb una cordada tractora i de seguretat. Un cop al terra, els serveis sanitaris s’han fet càrrec de la víctima.
 
Cerdanyola del Vallès, 3 de novembre de 2013

3  

Imatges

Exercici de rescat al Port de Barcelona

Exercici de rescat al Port de Barcelona 3354

Exercici de rescat al Port de Barcelona

Exercici de rescat al Port de Barcelona 597

Exercici de rescat al Port de Barcelona

Exercici de rescat al Port de Barcelona 2925

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia