• El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda la remodelació de l’Hospital Sociosanitari de Mollet, que donarà assistència integral a unes 150.000 persones
El president i el conseller de Salut saludant un dels usuaris del centre
El president i el conseller de Salut saludant un dels usuaris del centre
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquesta tarda que, malgrat les dificultats econòmiques que vivim, Catalunya manté la qualitat dels serveis essencials i que la peça clau per aconseguir-ho són els professionals que hi treballen. “Si els índexs de satisfacció de la població respecte al sistema sanitari són grans i raonables, en les circumstàncies que estem, és gràcies sobretot als professionals”, ha remarcat el president.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha destacat que “el repte que té el nostre país és treballar amb menys recursos sense disminuir la bona atenció als ciutadans”. Un repte, ha dit, que “és absolutament necessari” per fer avançar el país i que requereix, per sobre de tot, “el compromís i el capteniment dels professionals que gestionen aquests serveis perquè, si no és amb aquest compromís, és impossible de fer”.
 
El cap del Govern també ha ressaltat la importància de la implicació de tots els ciutadans per aconseguir que Catalunya segueixi endavant, i, per aquest motiu, ha demanat que, “davant de més dificultats i de menys recursos disponibles, el compromís de la gent ha de ser més gran i, com a resultat, n’obtindrem que el país se’n surt i se’n sortirà millor”.
 
 
Fomentar la cultura del manteniment
 
El president ha fet aquestes declaracions durant l’acte d’inauguració de la remodelació de l’Hospital Sociosanitari de Mollet, que ha presidit acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz.
 
L’Hospital Sociosanitari de Mollet és fruit de la remodelació de l’antic Hospital de Mollet i en conserva l’estructura principal. Gestionat per la Fundació Sanitària de Mollet, compta amb consultoris, espais d’atenció rehabilitadora i habitacions amb 100 llits destinats a l’atenció sociosanitària de la població del Vallès oriental.
 
Després de visitar les instal·lacions i parlar amb els professionals i alguns dels malalts hospitalitzats al centre, el president ha destacat que amb aquesta remodelació el que es fa és “aprofitar el que ja tenim fet i donar-li continuïtat, però amb instal·lacions posades al dia”. Aquesta, ha dit, és una tendència “en la línia dels temps moderns i dels països desenvolupats” perquè, després d’anys de construir equipaments nous, cal tenir “una cultura de manteniment” i aprofitar instal·lacions “per refer-les i posar-les al dia, amb l’objectiu que totes les persones que han de ser ateses ho estiguin amb la màxima qualitat possible”
 
Fent aquestes transformacions, ha subratllat Artur Mas, “estem fent un bon servei a les persones” perquè sovint “poden ser fins i tot millor ateses que no pas en altres instal·lacions que tenen costos superiors”.
 
Per últim, el cap del Govern ha volgut remarcar “la modernitat” que suposa, com ha passat a l’Hospital Sociosanitari de Mollet, “la col·laboració íntima i lleial entre els poders públics i la gent organitzada de la societat per, entre tots, prestar un bon servei a la població”. Aquest model col·laboratiu, ha afegit el president, Catalunya l’exerceix des de fa segles, i avui, “països més avançats que el nostre miren la nostra realitat per poder-se inspirar en allò que Catalunya ha fet en aquest camp”.
 
L’hospital que avui ha inaugurat el president Mas dóna cobertura a la població de sis municipis del Vallès Oriental (la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Maria de Martorelles) i dos del Vallès Occidental (Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans). En total, donarà assistència integral a unes 150.000 persones.
 

2  

Imatges

Visita a l'Hospital Sociosanitari de Mollet (1)

Visita a l'Hospital Sociosanitari de Mollet (1) 657

Visita a l'Hospital Sociosanitari de Mollet (2)

Visita a l'Hospital Sociosanitari de Mollet (2) 547