• Des del 8 d’agost es poden consultar les dades meteorològiques de la nova EMA
  • Amb aquesta, el SMC ja disposa de 172 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a bona part del país
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, i el director del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, Joan Fontserè, han inaugurat aquest migdia una nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA) al CAR de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). La instal·lació d’aquesta estació gestionada pel SMC és resultat del conveni signat avui entre l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Centre d’Alt Rendiment i el Servei Meteorològic de Catalunya.
 
Aquest nou equipament disposa de sensors d’interès meteorològic per a la mesura de la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la irradiància solar global, la direcció i velocitat del vent a 10 metres, i la precipitació.  
Les dades subministrades per tots aquests sensors s’enregistren cada 30 minuts, i s’envien a la seu central del SMC cada mitja hora a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades del SMC i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts.
 
Tota la informació d’aquesta estació es pot consultar a la pàgina web del SMC: www.meteo.cat.
 
 
La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)
 
La nova estació, amb el nom de CAR-Sant Cugat del Vallès, queda integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya, la qual passa a disposar de 172 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país.
 
Les dades proporcionades pels equipaments s’incorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica i estudis climàtics, entre d’altres.
EMA
Vista General Sant Cugat del Vallès-CAR [XV]

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 381