
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del conseller delegat executiu de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA) i director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, ha signat, avui dijous, un conveni de col·laboració entre el Departament i Estudis d’Hoteleria i Turisme CETT SA per a la difusió i el coneixement de productes alimentaris catalans autòctons. Per part d’Estudis d’Hoteleria i Turisme CETT SA, ha signat l’acord la seva consellera delegada i directora general, Maria Abellanet.
El present conveni, amb una durada de tres anys prorrogable, té com a missió principal la realització, per part d’ambdues entitats, de l’esmentada difusió mitjançant iniciatives conjuntes, i estableix que el CETT es compromet a:
- incloure en els programes d’estudis d’hostaleria coneixement sobre els productes catalans i sobre les iniciatives que hi hagi al respecte per a divulgar la producció autòctona i la seva aplicació en el món de la gastronomia, com ha fet fins avui;
- participar amb alumnes i professors d’hostaleria en fires d’alimentació organitzades pel propi Departament per a demostracions culinàries o d’aplicacions gastronòmiques, igualment podrà participar en fires que realitzin PRODECA i l’INCAVI;
- facilitar els espais per a presentacions del Departament en les que hi puguin participar com a assistents alumnes i professorat atès l´interès en la temàtica;
- incloure en l’oferta de restauració el màxim de productes reconeguts per la gastronomia i cuina catalana així com participarà en les iniciatives de difusió i suport a la cuina catalana: i igualment inclourà productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) i amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP).
I per la seva banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) es compromet a:
- facilitar la participació d’experts per a què imparteixin sessions sobre temàtiques vinculades al Departament i d’afinitat amb els programes en els diferents nivells de formació del CETT;
- donar suport a les activitats pedagògiques que organitzi el CETT, vehiculant contactes amb productors o empreses en matèria de cuina i gastronomia, que puguin difondre el coneixement expert entre l’alumnat;
- facilitar material (fotos, vídeos, material pedagògic) per a ser utilitzat en els cursos presencials o on-line que imparteixi el CETT, sempre respectant la normativa vigent en matèria de propietat intel·lectual, i la utilització d’aquest material serà únicament per a difusió pedagògica i fent referència l’autor o autors i titulars dels drets d’explotació; i
- què el nom i logotip del DAAM puguin sortir en les publicacions del CETT en aquells actes, esdeveniments o formacions en les que hi ha una implicació directa per part del Departament.
A més, ambdues parts es comprometen a participar en la Comissió de seguiment que es crearà per al millor desenvolupament de les actuacions previstes en el conveni, i que estarà formada per dos representants de cada part.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.