Educació

Irene Rigau: "Garantir l'aprenentatge i l'ascensor social esdevé principal per a Catalunya, un país innovador i acollidor"

query_builder   4 desembre 2013 12:03

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "Garantir l'aprenentatge i l'ascensor social esdevé principal per a Catalunya, un país innovador i acollidor"

 
  • La titular d’Ensenyament ho ha dit aquest matí durant la inauguració del Congrés Internacional de Lideratge per a l’Aprenentatge
 
Congrés
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “garantir l’aprenentatge i l’ascensor social esdevé principal per a Catalunya, un país innovador i acollidor”. La titular d’Ensenyament ho ha dit aquest matí durant la inauguració del Congrés Internacional de Lideratge per a l’Aprenentatge que ha presidit. El Congrés l’organitzen conjuntament la Fundació Jaume Bofill i l’OCDE, amb el suport del Departament d'Ensenyament.
 
Irene Rigau ha recordat que, ahir al vespre, durant la conferència internacional sobre lideratge per a l'aprenentatge, el president de la Generalitat,  Artur Mas, va destacar l’aposta de Catalunya per la renovació pedagògica i per la innovació. La consellera també ha dit, en relació al Congrés, que “totes les aportacions enforteixen la realitat educativa i que “els nostres professors, inspectors i experts a dins les aules són els que donen el valor a l’educació dia a dia”.
 
La consellera d’Ensenyament també ha explicat que Catalunya fa poc va rebre l’estudiant i activista pakistanesa Malala, a qui se li va atorgar el Premi Internacional Catalunya 2013 com a referent mundial en educació. Ha destacat el “coratge de la seva defensa” i ha recordat les seves paraules: “aquells que més necessiten l'educació són aquells que més la valoren perquè se'ls hi nega”. En aquest sentit, Rigau ha assenyalat que l’educació té la funció essencial de garantir la dignitat de la persona i que és una prioritat que arribi a tothom.
 
En aquest Congrés s’ha presentat un informe d’abast internacional, que han treballat conjuntament l’OCDE i la Fundació Jaume Bofill durant els anys 2012 i 2013, al voltant del lideratge per a l’aprenentatge, amb la col·laboració de diferents experts, innovadors i personalitats capdavanteres. El nou informe sobre lideratge per a l’aprenentatge ha estat publicat a finals de novembre de 2013 amb el títol «Lideratge per a l’aprenentatge al segle XXI».
 
 
4 de desembre de 2013
 
 

1  

Imatges

HC Irene Rigau

HC Irene Rigau 3846

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia