Salut

Millores en la prestació de serveis sanitaris a Martorell

query_builder   5 desembre 2013 20:01

event_note Nota de premsa

Millores en la prestació de serveis sanitaris a Martorell

Es faran canvis d’ubicació de serveis sanitaris amb l’objectiu de millorar els espais, la confortabilitat i la satisfacció dels usuaris i professionals
 
Els canvis mantenen i, fins i tot, permeten augmentar la cartera de serveis, la qualitat de l’atenció i la proximitat de la ciutadania
Properament es faran els següents canvis d’ubicació de diferents serveis sanitaris a la ciutat de Martorell:
 
El dia 23 de desembre:
 
  • Una part dels professionals de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Martorell, que actualment atenen al Centre d’Atenció Primària (CAP) Torrent de Llops, s’ubicaran al CAP Buenos Aires, a Martorell. D’aquesta manera s’unificarà l’EAP en un sol equipament. Els dos centres són molt propers, només separats per una distància de 750 m.

 

El dia 30 de desembre:
 
  • El Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), actualment ubicat al CAP Buenos Aires, estarà situat al CAP Torrent de Llops, a Martorell.
 
A principis de 2014 :
 
  • El Servei de Salut Mental d’Adults s’ubicarà al CAP Torrent de Llops, a Martorell.

 

Millores derivades del canvi d’ubicació a l’atenció primària de salut
 
Pel que fa a l’atenció primària de salut, el canvi reforçarà el treball d’equip, ja que els professionals de l’EAP Martorell, que actualment estan repartits en dos equipaments, compartiran espais. A més, es manté l’assignació dels ciutadans al seu metge o metgessa de capçalera: per tant, no hi ha canvi de professionals.
 
La unificació de l’EAP de Martorell també suposarà una ampliació de la franja horària d’atenció als ciutadans, que serà de les 8 h a les 21 h, mentre que fins ara la cobertura del CAP Torrent de Llops era de les 9 h a les 20 h. A més, millorarà l’organització de l’atenció domiciliària en la patologia aguda i potenciarà l’educació per a la salut, les intervencions comunitàries i el Programa d’atenció a la cronicitat. Al mateix temps, la nova ubicació permetrà una gestió més eficient dels recursos humans i dels espais físics.
 
Millores derivades del canvi d’ubicació del servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR)
 
Pel que fa a l’atenció a l’ASSIR, el canvi comportarà una proximitat més gran del servei a un nucli de població que concentra gent més jove; per tant, hi haurà més accessibilitat als programes educatius i d’atenció a l’embaràs.
 
La nova ubicació permetrà guanyar espais per a l’ASSIR, ja que disposarà de més consultes i més àmplies, permetrà l’ampliació de més hores de ginecologia i es millorarà l’espai destinat a les classes de preparació al part i postpart. També s’ampliarà la cartera de serveis amb la realització de cirurgia menor ambulatòria en l’àmbit de l’ASSIR i la integració de totes les ecografies ginecològiques que donaran cobertura a tot el territori del Sector Sanitari Baix Llobregat Nord.
 
Millores derivades del canvi d’ubicació a l’atenció de la salut mental d’adults
 
Pel que fa a l’atenció a la salut mental, el Centre de Salut Mental s’ubicarà al Centre de Salut de Torrent de Llops, a fi d’augmentar els espais assistencials per adequar-los a la demanda creixent. D’aquesta manera s’unificarà en aquest centre la prestació de serveis de salut mental a la població de referència. També es disposarà en el mateix centre d’una sala polivalent per a sessions formatives.
 
Amb aquests canvis, els serveis que es prestaran als diferents equipaments implicats són els següents:
 
  • CAP Buenos Aires: integrarà l’atenció primària de salut de l’EAP de Martorell i es mantindran com fins ara els serveis de rehabilitació, diagnòstic per la imatge, el Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències i l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques i Sanitàries.

 

  • Centre de Salut Torrent de Llops: incorporarà l’ASSIR i mantindrà com fins ara el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil. A principis del 2014, integrarà la salut mental d’adults, que permetrà agrupar tota la cartera de serveis d’atenció ambulatòria a la salut mental en un mateix equipament.
 
Les noves ubicacions permetran la millora dels espais, la confortabilitat i la satisfacció dels usuaris i professionals, i l'optimització de la gestió dels recursos humans i físics. En tot moment es manté la qualitat de l’atenció i la proximitat de la ciutadania.
 
Els canvis d’ubicació dels serveis han estat consensuats amb tots els agents implicats (Servei Català de la Salut, Institut Català de la Salut i Germanes Hospitalàries) i se n’ha informat l’Ajuntament de Martorell.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia