·         El cap de l’Executiu ha participat en la presentació de Servir Catalunya, un llibre de converses entre ell i l’escriptora Teresa Pous
 
·         Artur Mas ha apel·lat a la “responsabilitat col·lectiva” dels partits polítics i ha fet una crida a “aprofitar aquesta oportunitat històrica”
 
·         El president s’ha mostrat convençut d’assolir un acord “entre CiU, ERC, ICV, la CUP, com a mínim” per fer la consulta
El president Mas amb Teresa Pous
El president Mas amb Teresa Pous
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquesta nit que en el procés que viu Catalunya “al final del camí hi ha un país que podem construir, per primera vegada en 300 anys, amb tots els instruments que tenen els altres països”. “Posem-nos a prova nosaltres mateixos, perquè per primera vegada en molts segles podem estar en igualtat de condicions amb els altres països”, ha instat Artur Mas.
 
El cap de l’Executiu ha recordat les majories socials i parlamentàries favorables al dret a decidir i ha fet una crida a “aprofitar aquesta oportunitat històrica”, perquè “el que tenim a mà és un tresor i no el podem esquerdar”. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que “en les properes setmanes hi haurà un acord entre CiU, ERC, ICV, la CUP i no m’atreveixo a dir si més. Com a mínim aquests, tant de bo poguessin ser més”.
 
Respecte a les negociacions entre les formacions polítiques sobre la data, la pregunta i la manera de fer la consulta, el president Mas s’ha mostrat convençut que hi haurà acord i que “al moment de la veritat tots els líders polítics favorables al dret a decidir posaran el bé comú per sobre de qualsevol interès legítim”. El cap del Govern ha dit que “intento ser el que solda el consens” i ha afegit que l’acord “potser no serà perfecte, però serà bo”.
 
En aquest sentit, el president ha apel·lat a “les responsabilitats compartides” de tots els partits polítics, d’acord amb el “mandat del poble” expressat a les urnes en les darreres eleccions. “Ara és el moment de la política”, ha reblat.
 
“Un no-acord seria donar la raó a Aznar”
El president ha insistit que “no contemplo un no-acord” perquè “la conseqüència d’un no-acord seria donar la raó a Aznar, quan va dir que ‘antes se romperá Catalunya que España’”. “Ens hem de demostrar a nosaltres mateixos que el nostre país no es trencarà per això i sortirà més fort, més unit i més coherent”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha insistit que “la consulta és fonamental”, perquè la decisió sobre el futur de Catalunya “l’ha de prendre el poble, per les urnes i en majúscules, que la gent pugui triar amb totes les conseqüències”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la presentació del llibre Servir Catalunya. Artur Mas. L’home, el polític, el pensador, de l’editorial Ara Llibres, que recull converses entre el president i l’escriptora Teresa Pous. El llibre repassa les diferents vessants de la figura d’Artur Mas, tant la política i institucional, com la faceta més personal i familiar.
 
En un moment de la seva intervenció, en relació amb els atacs que ha rebut sobretot amb motiu de la seva aposta pel dret a decidir, el president Mas ha fet un símil futbolístic i ha explicat que “quan surts al camp hi ha jugadors que s’obliden de la pilota i van a segar-te l’herba sota els peus i ho estan fent i ho seguiran fent”. En aquesta línia ha assenyalat que “la magnitud de l’aposta col·lectiva del país és tan gran que els altres no juguen el joc convencional i intenten anul·lar-ho ‘por lo civil o por lo criminal’”.
 
En l’acte, que ha conduït la periodista Anna Figuera, també ha intervingut la coautora del llibre, Teresa Pous; la directora editorial d’Ara Llibres, Izaskun Arretxe, i sor Lucía Caram, impulsora de la Fundació Rosa Oriol, entitat a la qual es destinaran els beneficis del llibre per a un projecte d’inserció laboral.

2  

Imatges

Presentació del llibre

Presentació del llibre 564

El president amb Teresa Pous

El president amb Teresa Pous 646