foto

La Directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Núria Aymerich, ha presentat aquesta tarda el nou model de transferència de coneixement en què es basa la formació i el desenvolupament professional dels membres de les diferents organitzacions que conformen el sistema de seguretat pública de Catalunya davant de nombrosos professionals europeus del sector de la formació, reunits aquesta setmana a Berlin en la 19a Conferència Internacional en Aprenentatge electrònic, Online Educa Berlin, el principal congrés internacional en aquest àmbit que atrau milers de professionals de més de 100 països,.

La presentació s'ha dut a terme en el marc d'una sessió sobre experiències d'èxit per transferir i materialitzar projectes als llocs de treball on també hi prenien part representants de Bèlgica, Rússia i del Regne Unit. Aymerich hi ha exposat el procés endegat a l’ISPC el 2011 i que ha convertit el centre de formació en una organització creadora i gestionadora de coneixement tot fonamentant-se en els valors dels cossos de seguretat i emergències i col·laborant-hi estretament.

La nova etapa ha estat possible gràcies a una filosofia que potencia el talent de tots els professionals i el treball en equip per assolir els objectius comuns. Per això, s'han posat en marxa diferents eines: seminaris de potenciació del talent i cohesió d'equips, l'entorn d'aprenentatge electrònic ISPC en xarxa, pràctiques de simulacions enregistrades en vídeo i analitzades informàticament, entorn de treball col·laboratiu Wiki i el desenvolupament directiu dels comandaments.

Cada any l’ISPC forma més de 13.000 professionals i el seu entorn d’aprenentatge electrònic permet descentralitzar la formació, enriquir-la amb recursos complementaris i afavoreix l’enfortiment de relacions per mitjà de les eines que faciliten a l’alumnat i professorat compartir opinions, coneixements i experiències en línia.

Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 695 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Oficina de Comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.