• Els treballs, amb un cost proper als 11.000 euros, s’han desenvolupat a les rieres de Pineda de Mar i Sant Cebrià de Vallalta
 
  • Les actuacions fan possible millorar la capacitat de desguàs a la llera, reduir el volum de massa vegetal potencialment arrossegable en cas d’avinguda i incrementar el potencial ecològic dels cursos fluvials
 
 
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat recentment dues actuacions de manteniment i conservació de lleres a la comarca del Maresme. Concretament, els treballs s’han desenvolupat a Pineda de Mar (al tram final obert de la riera abans de l’inici del tram urbà canalitzat) i a Sant Cebrià de Vallalta (riera de Vallfogona, entre la urbanització de Can Palau i  la confluència amb la riera de Vallalta).   
 
Aquestes actuacions han tingut un cost proper als 11.000 euros (4.200 euros en el cas de Pineda de Mar i 6.665 euros en els treballs a Sant Cebrià de Vallalta) i han estat dutes a terme per Forestal Catalana, en virtud del conveni de col·laboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. Els treballs han consistit, en el cas de Pineda de Mar, en actuacions de manteniment de la vegetació arbustiva de la llera, mentre que a Sant Cebrià de Vallalta s’ha treballat en la retirada d’arbres caiguts a la riera de Vallfogona.
 
Aquestes actuacions han permès recuperar la totalitat de la secció de les rieres, permetent una major capacitat de desguàs i reduint el volum de massa vegetal potencialment arrossegable en cas d’avinguda, millorant també el seu potencial ecològic.
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 191

Detall de l'actuació finalitzada a Pineda de Mar (Maresme)

Detall de l'actuació finalitzada a Pineda de Mar (Maresme)
JPG | 3570