Agència Catalana del Consum

Sant Cugat del Vallès acull l'exposició interactiva "Consum, punt de trobada" de l'Agència Catalana del Consum

query_builder   9 desembre 2013 16:23

event_note Nota de premsa

Sant Cugat del Vallès acull l'exposició interactiva "Consum, punt de trobada" de l'Agència Catalana del Consum

 
·        Aquesta exposició, que mostra l’estructura del consum a Catalunya i dóna a conèixer els drets i deures de les persones consumidores, estarà instal·lada a la plaça de la Vila de Sant Cugat fins al 22 de desembre.
 
·        La mostra itinerant “Consum, punt de trobada” s’ha pogut visitar a diferents municipis de Catalunya com ara Barcelona, Lleida, Girona, Pineda de Mar o Manresa.
 
El director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Sra. Mercè Conesa, inauguren aquesta tarda, a les 19.00 hores l’exposició itinerant “Consum, punt de trobada”, que estarà instal·lada a la plaça de la Vila fins al 22 de desembre. La mostra es podrà visitar, de dilluns a diumenge, de 10 a 21h.
 
Amb aquesta exposició interactiva, l’Agència Catalana del Consum vol donar a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores, tot explicant quina és l’estructura del consum a Catalunya, un model que actua en favor de la protecció de les persones i que, amb la introducció del Codi de Consum de Catalunya, ha reforçat els seus objectius.
 
L’exposició pretén potenciar un consum més crític, reflexiu, responsable i sostenible, amb l’objectiu d’educar els consumidors i les consumidores i assolir la seva autosuficiència en les relacions de consum. 
 
“Consum, punt de trobada” és una mostra itinerant que ha estat instal·lada a Barcelona, Lleida, Blanes, Sitges, Girona, Mollet del Vallès, Mataró, Granollers, L’Hospitalet del Llobregat, Vilafranca del Penedès, Pineda de Mar i Manresa.
 
 
 
L’exposició “Consum, Punt de Trobada”
 
El concepte expositiu es divideix en cinc apartats:
CODI DE CONSUM
Marc jurídic model
El punt de partida de l’exposició és la presentació del Codi de Consum de Catalunya, un marc jurídic que per primera vegada a Europa recull tota la legislació dispersa en matèria de consum. El visitant, a través d’una activitat interactiva on es simulen situacions de consum reals, pot comprovar com el protegeix la nova legislació.
 
DRETS I DEURES
Persones i empreses
En aquesta zona es presenta l’espai d’empreses, part fonamental en les relacions de consum, i es convida al visitant a realitzar, a través d’un programa interactiu, un petit test d’autoavaluació per conèixer el grau de coneixement dels seus drets i deures.
 
SEGURETAT DE PRODUCTES
La seguretat és cosa de tots
En aquest espai es promou la complicitat de les persones consumidores en els temes de seguretat i, a més, es representen les relacions que s’estableixen entre les autoritats de consum dels diferents països a través de les xarxes internacionals i la participació de Catalunya en aquesta estructura.
 
El visitant pot reflexionar sobre aquests temes a través d’un programa interactiu que mostra una selecció d’objectes i els punts claus dels mateixos on s’ha de parar especial atenció pel què fa a la seguretat. A més a més, es presenta una petita mostra de productes retirats amb l’explicació del risc que comportava per a la seguretat de les persones.
 
INFORMACIÓ I FORMACIÓ
El consum s’aprèn
En aquest espai es mostren les activitats de l’Agència Catalana del Consum i es fa una visita guiada per dos programes d’informació a les persones consumidores que fan referència a la lectura de les factures dels principals subministraments: aigua, llum i gas i al programa sobre la gestió del pressupost familiar. Precisament, tant formació com informació són dos puntals de la política de consum desenvolupada per l’ACC i així es fa palès en tota l’activitat de l’Escola Catalana del Consum i la comunicació que dur a terme l’agència a través de múltiples canals de comunicació.
 
CONSUM REFLEXIU
El consum reflexiu ens beneficia a tots
Tanca l’exposició un vídeo de la tasca que fa la xarxa NEPIM, on es recullen algunes  de les iniciatives més representatives dutes a terme per gran part de les regions que formen part de la xarxa.
En aquest espai el visitant podrà aprofundir en conceptes tant importants com: consum crític, consum responsable, comerç just, autosuficiència de les persones consumidores, consum sostenible o estalvi energètic, que s’han anat desenvolupant al llarg de tota l’exposició. 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia