Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   10 desembre 2013 14:42

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern


 
El Govern adequa el règim econòmic i financer de la Delegació de la Generalitat davant la Unió Europea al de la resta de delegacions
 
El Govern ha aprovat el decret pel qual s’estableix el règim economicofinancer i pressupostari de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea. Es determina que la Delegació funcionarà amb un règim de gestió econòmica desconcentrada, és a dir, amb autonomia econòmica i financera, i se’n regulen les característiques. Amb aquesta iniciativa s’iguala el sistema de gestió econòmica de la Delegació davant la Unió Europea amb el règim que s’aplica a la resta de delegacions del Govern a l’exterior.
 
A banda d’homogeneïtzar la gestió econòmica de totes les representacions de la Generalitat a l’exterior, la Delegació davant la Unió Europea disposarà d’un mecanisme que agilitzarà la seva actuació, en simplificarà la gestió, la dotarà de més autonomia i aportarà més transparència i control a l’avaluació dels costos de la Delegació.
 
El Govern portarà al Constitucional el pla estatal d’impuls al medi ambient en el sector hoteler PIMA Sol
 
El Govern plantejarà un conflicte positiu de competència davant el Tribunal Constitucional en relació amb diversos articles del Reial decret 635/2013, que desenvolupa el «Pla d'Impuls al Medi ambient en el sector hoteler PIMA Sol».
 
El Govern considera que aquest pla estatal per a la rehabilitació energètica de les instal·lacions hoteleres, i que regula l'adquisició de crèdits futurs de carboni, vulnera les competències de la Generalitat en matèria de medi ambient i turisme, ja que s’estableix un sistema de gestió directa centralitzada en el qual es reserva l’exercici de totes les funcions executives als òrgans ministerials. D’aquesta manera, s’impedeix que les comunitats intervinguin en la gestió d’ajuts per a la rehabilitació hotelera, pressupostats en 5,21 milions d’euros, corresponents als seus respectius territoris. L’aplicació del PIMA Sol ha de contribuir al compliment dels compromisos espanyols relatius a la reducció d’emissions de CO2, principal gas amb efecte d’hivernacle, causant del canvi climàtic, en els sectors denominats difusos, en el marc dels objectius fixats per la Unió Europea per al 2020.
 
El conflicte de competència es planteja després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi emès un dictamen que confirma la vulneració competencial. En la sessió del 15 d’octubre de 2013 el Govern de la Generalitat ja va acordar formular un requeriment d’incompetència al Govern de l’Estat en relació amb aquesta norma.
 
La Generalitat aprova la subscripció d’un conveni de col·laboració sobre cooperació en formació i intercanvi de coneixement amb Colòmbia
 
El Govern ha aprovat la subscripció d’un conveni de cooperació entre els departaments d’Empresa i Ocupació i d’Ensenyament i el Servei Nacional d’Aprenentatge (SENA) de Colòmbia per establir i crear una col·laboració sòlida en matèria de formació i intercanvi de coneixement. Aquest conveni de col·laboració és un dels compromisos que el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va adoptar en el recent viatge institucional de la Generalitat realitzat a Colòmbia.
 
L’objectiu de la col·laboració és enfortir l’intercanvi de coneixement en l’àmbit de la formació i en el disseny i actualització de les qualificacions professionals així com en el coneixement de metodologies de formació virtual. En concret, es preveu el desenvolupament i implementació d’accions conjuntes de Colòmbia i Catalunya per a l’enfortiment de les xarxes de coneixement en l’àmbit de l’agricultura, l’hostaleria, el turisme, la logística, la gestió de la producció tèxtil, la confecció i la moda, mitjançant l’Institut Català de les Qualificacions Professionals de Catalunya (ICQP).
 
Així mateix, preveu l’enfortiment de l’oferta de formació virtual amb l’Institut Obert de Catalunya (IOC) atenent les necessitats de la demanda de formació determinades per nous mètodes d’ensenyament virtual i transferència de coneixements.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia