El Departament de Territori i Sostenibilitat ha declarat la fi de l’episodi de contaminació i desactivarà a les 09:00 hores d’avui, juntament amb el  Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), de la Direcció General de Protecció Civil, el protocol per reduir la contaminació atmosfèrica que està operatiu des de dilluns 9 de desembre als municipis de Badalona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.
 
La decisió s’ha pres en constatar que les condicions meteorològiques estan començant a afavorir una millor dispersió dels contaminants. La qualitat de l'aire passarà de ser pobra a regular, de manera que se segueix recomanant un ús racional del vehicle privat i prioritzant el transport públic. Es preveu que demà divendres desaparegui del tot la inversió de subsidència que ens ha afectat des de mitjans de la setmana passada.
 
Durant l’episodi ambiental, tot i que els nivells de diòxid de nitrogen s’han mantingut elevats a la zona afectada, no han sobrepassat el límit màxim horari dels 200 micrograms per metre cúbic (µg/m³).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 38