Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha organitzat, juntament amb l’empresa d’emmagatzematge, transport i distribució de combustible, hidrocarburs i productes petrolífers CLH S.A. un simulacre d’incendi a les instal·lacions que l’empresa CLH té a Tarragona.
 
El simulacre s’ha realitzat per posar en pràctica l’activació del Pla d’Autoprotecció de l’empresa, comprovar el sistema d’avisos i les actuacions del personal davant situacions d’emergència de l’empresa i millorar la coordinació entre els diferents cossos actuants. També ha servit per comprovar les accions que els municipis han previst en els seus Plans d’Actuació Municipal.
 
En l’exercici s’ha simulat un incendi de toll provocat per la fuita de gasolina per l’orifici d’una canonada dins de les instal·lacions. S’ha simulat que a conseqüència de l’incendi s’ha produït un ferit.
 
Un cop detectat l’accident, l’empresa ha activat immediatament el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) i ha iniciat el protocol de trucades al telèfon d’emergències 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.
 
El cap de l’emergència de l’empresa ha activat el PAU i ha donat ordre de preparar els equips d’intervenció i primers auxilis a l’espera de l’arribada dels Bombers de la Generalitat, que ha participat en el simulacre amb un vehicle d'intervenció urbana (Bomba Urbana Pesada) del parc de Tarragona. Els Bombers han supervisat l'escenari i han iniciat les tasques d’extinció, alhora que han comprovat si hi havia ferits. Les tasques manuals amb les que resolen aquest tipus d'accident són: aproximar una línia de protecció d’escuma fins el lloc del vessament, assegurar l'extinció total del producte incendiat i neutralitzar la fuita.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha participat en l’exercici amb 3 unitats i 6 professionals: 1 ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb 2 tècnics en transport sanitari (TTS), una ambulància de Suport Vital Avançat (SVA) amb un metge, un infermer i un TTS i un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) amb un comandament territorial (metge). El SEM, un cop feta la recepció del ferit, l’ha avaluat i estabilitzat per a procedir al trasllat a l’hospital de destí més adient segons la seva patologia.
 
S’ha disposat un Centre de Comandament Avançat CCA en el lloc de l’incident per poder fer un seguiment més acurat.
 
Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local, amb un vehicle cadascun, s’han encarregat de controlar els accessos a les instal·lacions per facilitar l’arribada dels cossos d’emergències al lloc de l’accident, i han establert els controls de trànsit.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha destinat al lloc un tècnic territorial de Tarragona per donar suport a les tasques dels operatius actuants i fer d’enllaç directe amb el CECAT. També han participat com a observadors de l’exercici, tècnics de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona i voluntaris de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona.
 
En aquest link podeu descarregar-vos imatges i vídeo de l'exercici: http://pool.acn.cat/

3  

Imatges

Simulacre DGPC CLH Tarragona_1

Simulacre DGPC CLH Tarragona_1 1649

Simulacre DGPC CLH Tarragona_2

Simulacre DGPC CLH Tarragona_2 1758

Simulacre DGPC CLH Tarragona_3

Simulacre DGPC CLH Tarragona_3 1811