• Els treballs, amb un cost proper als 15.700 euros, s’han desenvolupat a Sant Joan de Mediona, Sant Quintí de Mediona i Santa Margarida i els Monjos
 
  • Les actuacions fan possible millorar la capacitat de desguàs a la llera, reduir el volum de massa vegetal potencialment arrossegable en cas d’avinguda i incrementar el potencial ecològic del cursos fluvials
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat recentment tres actuacions de manteniment i conservació de lleres a la comarca de l’Alt Penedès. Concretament, els treballs s’han desenvolupat a Sant Joan de Mediona (a la riera de Mediona), Sant Quintí de Mediona (riera de Sant Quintí) i a Santa Margarida i els Monjos (riera de Llitrà).   
 
Aquestes actuacions han tingut un cost proper als 15.700 euros (10.200 euros en el cas de Sant Joan de Mediona,  prop de 3.600 a Sant Quintí de Mediona i al voltant de 1.900 euros en els treballs de Santa Margarida i els Monjos) i han estat dutes a terme per Forestal Catalana, en virtut del conveni de col·laboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. Els treballs han consistit en el manteniment de la vegetació arbustiva i la retirada d’arbres caiguts pel vent de la llera de la rieres.
 
Aquestes actuacions han permès recuperar la totalitat de la secció hidràulica de les rieres, donant així una major capacitat de desguàs de les lleres, reduir el volum de massa vegetal potencialment arrossegable en cas d’avinguda i millorar el seu potencial ecològic.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 187