• El seminari “Paisatge+alimentació+creativitat+identitat” examinarà les experiències desenvolupades arreu de Catalunya que han vinculat el món rural amb l’alimentació com a eina per revitalitzar l’economia.
 
L’Observatori del Paisatge de Catalunya organitza el seminari “Paisatge+alimentació+creativitat+identitat” que, entre avui i demà, analitzarà a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) les experiències desenvolupades a Catalunya per posar en relació el món rural, el paisatge i l’alimentació com a eina per impulsar l’economia. En les jornades col·laboren també la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Alícia.
 
L’objectiu del seminari és posar en comú algunes de les iniciatives en el camp de l’alimentació creativa, entesa també com a expressió de la identitat d’un lloc i del seu paisatge, i del seu paper com a impulsor de l’economia d’un territori.
 
Així, el debat s’ha centrat avui en els nous usos i paisatges que es poden trobar en l’espai rural, en les estratègies culturals per revitalitzar el camp i en el projecte The Incredible Edible, per fomentar el consum d’aliments de proximitat. Igualment, s’ha examinat el paper de la marca territorial i de la identitat en el desenvolupament del sector agroalimentari.
 
Demà serà el torn de debatre la relació entre el paisatge, l’alimentació i el turisme, analitzant, per exemple, la realitat del paisatge vitivinícola a Europa. Les jornades conclouran amb l’exposició de tot un seguit d’iniciatives que s’estan impulsant actualment a Catalunya, a càrrec de la Cooperativa de l’Olivera (Vallbona de les Monges), Quality Suber (Santa Coloma de Farners), Riet Vell (Amposta), Projecte Grípia (Pallars Sobirà) i la Xarxa de Custòdia del Territori.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 144