Salut

El Trueta estrena una torre laparoscòpica d'alta tecnologia que permet fer cirurgia en tres dimensions

query_builder   12 desembre 2013 16:00

event_note Nota de premsa

El Trueta estrena una torre laparoscòpica d'alta tecnologia que permet fer cirurgia en tres dimensions

 
És la segona a tota Catalunya, i demà una trentena d’uròlegs de diferents hospitals seran al centre gironí per a seguir en directe una intervenció
 
L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha adquirit una nova torre laparoscòpica de tres dimensions, que ha començat a utilitzar el Servei d’Urologia del centre sanitari en intervencions de càncer de pròstata i ronyó. Es tracta d’un avançat model que fins ara només tenia l’Hospital Clínic de Barcelona, i que gràcies a la tecnologia 3D permet als cirurgians treballar amb més rapidesa i molta més precisió, especialment en els casos en què a més de l’extracció del tumor cal aplicar-hi una reconstrucció posterior.
 
El nou aparell representa un salt qualitatiu en l’àmbit quirúrgic i la seva evolució permet al cirurgià treballar amb una profunditat de camp inèdita fins ara, tan sols posant-se unes ulleres de tres dimensions, semblants a les que s’utilitzen als cinemes. Aquesta tecnologia s'ha desenvolupat arrel de les noves ofertes tecnològiques en 3D, ja presents al cinema i a la televisió, però tot just ara s'inicia la seva incorporació als quiròfans.
 
Demà divendres una trentena d’uròlegs procedents de diferents hospitals catalans seran a l’Hospital Trueta per seguir en directe la intervenció d’un càncer de pròstata amb el nou aparell. L’operació la durà a terme un equip de cirurgians encapçalats pel Dr. Lluís Cecchini, cap del Servei d’Urologia del Trueta.
 
Al centre gironí es realitzen cada any una mitjana de 30 operacions de tumors de pròstata i 30 més de ronyó, unes intervencions que a partir d’aquest moment seran realitzades a través d’aquest novedós aparell, que ha tingut un cost de 100.000 euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia