• El cap de l’Executiu ha presidit l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat
El president Mas i l'alcalde Trias, amb el cartell de Barcelona Capital Europea del Voluntariat 2014
El president Mas i l'alcalde Trias, amb el cartell de Barcelona Capital Europea del Voluntariat 2014
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que una de les grans característiques dels voluntaris de la causa catalana és “l’aspiració permanent de no abaixar la guàrdia ni el cap per la nostra voluntat de llibertat”. Catalunya, ha dit el president, “compta avui amb molts voluntaris d'una causa general que és un procés de país en el qual tots, poc o molt, aspirem a unes quotes d'autogovern i de llibertat molt superiors a les que tenim en aquest moment”. Uns voluntaris que “necessitem i que apreciem”, ha subratllat Artur Mas, a més de remarcar que la seva implicació representa una de les “grans fortaleses” del país.
 
El cap de l’Executiu s’ha expressat amb aquestes paraules durant l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat 2013, que s’ha fet aquest vespre al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
 
Durant el seu parlament, el president ha remarcat que ser voluntari de país “és perfectament compatible amb la causa del voluntariat social”, de la qual Catalunya gaudeix “d’una realitat esplèndida”.
 
En aquest sentit, el president ha afirmat que “la identitat catalana també s’explica per la presència del teixit associatiu, les associacions i el voluntariat”, tres camps que ha assegurat que “van de bracet”, i s’ha mostrat convençut que “Catalunya seria diferent i pitjor sense el seu teixit associatiu”.
 
El cap de l’Executiu ha lloat la realitat catalana en aquest terreny, perquè gaudeix d’un “teixit associatiu consolidat, cada vegada més posat al dia” i amb molta gent que exerceix aquesta voluntat amb ganes d’ajudar els altres. Un teixit associatiu, ha dit el president, que es deu “a la manera de ser de la societat catalana”, que al llarg dels segles ha demostrat aquest caràcter generós d’ajudar els altres, i també, en part, al fet que durant segles el Palau de la Generalitat no va ser la seu de les institucions catalanes i això va fer que “naixés aquesta força del teixit associatiu per reaccionar, avançar, progressar i garantir benestar”.
 
Durant l’acte, el president també ha volgut “felicitar” la recent elecció de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat 2014. Un “nou èxit”, ha destacat, aquest cop en el camp social, que “està al mateix nivell, o fins i tot per sobre d’altres èxits, que la capital del país ha anat acumulant en els darrers anys”.
 
La Capital Europea del Voluntariat és una iniciativa del Centre Europeu del Voluntariat, que té per objectiu promoure el voluntariat en l’àmbit local per mitjà del reconeixement a aquells municipis que donen suport i mantenen una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme.
 
Aquesta mateixa setmana el Govern ha aprovat el Projecte de llei del voluntariat, amb l’objectiu de fomentar, promoure, reconèixer i protegir el model català de voluntariat. La norma neix a petició del sector i s’ha elaborat amb la participació de les entitats i federacions del món associatiu i del voluntariat del país. Amb aquesta llei, el Govern busca el màxim reconeixement i valoració social dels voluntaris.
 
L’acte, que ha conduït l’escriptor i periodista Marius Serra, també ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, entre d’altres.

2  

Imatges

El president i l'alcalde

El president i l'alcalde 648

El president saluda un dels assistents a l'acte

El president saluda un dels assistents a l'acte 1070