Els responsables del Marroc han visitat les presons de Joves, Brians i Quatre Camins, dins d’un programa de formació elaborat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada en col·laboració amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris 
 
 
Una delegació formada per deu responsables dels serveis penitenciaris del Marroc han visitat durant quatre dies Catalunya per conèixer de prop el funcionament del sistema penitenciari català. La visita és fruit de la col·laboració del Departament de Justícia (a través del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i la Direcció General de Serveis Penitenciaris); el Ministeri de Justícia marroquí, i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament (AECID), dins del marc del programa  MASAR, d’acompanyament als processos de govern democràtic en el món àrab.
                
Els responsables de presons del Marroc han rebut un programa formatiu de 25 hores lectives, el 70 % de les quals ha estat de formació pràctica als centres penitenciaris de Joves, Brians 2 i Quatre Camins. La visita a aquestes tres presons catalanes ha permès aprendre in situ com funcionen en aquests espais els protocols de seguretat, la classificació dels interns, els programes específics per a la població reclusa femenina o la intervenció específica en joves, entre d’altres.
 
El Departament de Justícia i l’AECID desenvolupen des de fa uns anys diferents programes formatius per a personal directiu d’institucions penitenciàries tunisianes, libaneses i líbies adreçats al desenvolupament de polítiques públiques. El programa MASAR pretén enfortir la governabilitat democràtica i les capacitacions i competències dels equips de comandament dels seus serveis penitenciaris.