·         El nou Pla ha de permetre constituir un sistema logístic entre la CIM Vallès i la plataforma intermodal d’Adif, així com vertebrar un corredor d’espais verds.
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat té la voluntat d’ajudar a la reactivació de l’economia catalana des de la mateixa base, amb les eines que proporciona la planificació territorial. Així, ha identificat al voltant d’una desena d’àrees amb potencial d’esdevenir tractores del desenvolupament econòmic en les seves zones d’influència mitjançant l’adequada ordenació.
 
Aquestes àrees estratègiques s’impulsaran mitjançant l’aprovació de diversos Plans directors estratègics (PDU) fins el 2017, cadascun dels quals pot enllestir-se en un termini de poc més d’un any.
 
En aquest sentit, la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya (CPTC) va donar recentment el vistiplau per iniciar la redacció de tres d’aquests PDU, entre els quals es troba el de l’eix Riera de Caldes Sud. El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha presidit avui la primera reunió de treball amb els alcaldes dels municipis que abastarà aquest PDU, com són Santa Perpètua de Mogoda i la Llagosta.
 
Aquest nou planejament tindrà un doble objectiu. En primer terme, constituir un sistema logístic, relligant els sectors de la CIM Vallès i la plataforma intermodal d’Adif, així com estructurant els espais buits que va deixar la construcció d’infraestructures com les vies fèrries, la C-33 i la C-17. Igualment, el PDU vetllarà per vertebrar un parc fluvial al voltant de la Riera de Caldes i un corredor d’espais verds entre ambdós municipis aprofitant la posició del Parc Central de Santa Perpètua.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 110