L'Institut Català de les Dones (ICD) i l’Ajuntament de Manresa organitzen dilluns una conferència a càrrec de la historiadora i escriptora Assumpta Montellà per aprofundir en el protagonisme que van tenir les dones en la Guerra Civil i a la vida a la rereguarda. Juntament amb aquesta experta també intervindrà com a testimoni Rosa Terme que exposarà les seves vivències en primera persona.
 
L’acte, que tindrà lloc a les 19.00 h. a la Sala petita del Kursaal (Passeig de Pere III, 35), també comptarà amb la participació d’Ivet Castaño, coordinadora territorial de l’ICD, i M. Mercé Rosich, regidora de Serveis Socials del consistori manresà.
 
La sessió de Manresa tanca el cicle al qual pertany aquesta conferència, “La dona i la Guerra Civil”, una de les iniciatives de l’ICD per commemorar el 75è aniversari dels bombardejos a Catalunya i homenatjar les més de 5.000 víctimes mortals que van provocar els atacs indiscriminats de les aviacions italiana i alemanya en aquest període, tot reivindicant el protagonisme que hi van tenir les dones.
 
Aquestes conferències també s’han realitzat a les ciutats de Barcelona, Tortosa, Tarragona, Girona i Balaguer. A Manresa, així com també es va fer a Barcelona amb la col·laboració del Teatre Nacional de Catalunya, la conferència precedeix l’estrena de l’obra “Barcelona”, de Pere Riera, que transcorre en aquest període històric.