Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Felip Puig inaugura la quarta acceleradora d'empreses de la xarxa Start-up Catalonia a Castelldefels

query_builder   13 desembre 2013 16:45

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Felip Puig inaugura la quarta acceleradora d'empreses de la xarxa Start-up Catalonia a Castelldefels

·        La nova acceleradora acollirà cada any un màxim de 25 start-ups innovadores, amb visió internacional i que mostrin un elevat potencial de creixement i de creació de llocs de treball.
 
·        L’objectiu del programa és que cada empresa participant incrementi la seva facturació, creï fins a quatre llocs de treball directes o indirectes, avanci en el seu pla d’internacionalització i capti inversió privada.
 
·        Castelldefels se suma a les altres tres ciutats catalanes, Girona, Mataró i Sant Cugat del Vallès. que acullen les acceleradores del programa Start-Up Catalonia d’ACCIÓ.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat aquest divendres la quarta acceleradora d’empreses de la Xarxa Start-up Catalonia al Campus que la UPC té a Castelldefels. El centre, que començarà la seva activitat el proper mes de gener, donarà suport al creixement d’empreses de fins a 5 anys de vida; amb un servei, producte o model de negoci innovador; que tinguin  vocació internacional, i capacitat per créixer i crear llocs de treball. Cada any passaran per l’acceleradora del Baix Llobregat un màxim de 25 empreses.
 
En finalitzar el programa s’espera que les empreses acompanyades incrementin la seva facturació en un 50% de promig, i que creïn entre 2 i 4 llocs de treball directes o indirectes. El programa també busca aconseguir que el 70% de les empreses captin inversió privada i que totes les start-ups participants avancin en el seu pla d’internacionalització. La iniciativa Start-up Catalonia s’emmarca en el programa Catalunya Emprèn, endegat per la Generalitat amb l’objectiu d’impulsar i unificar les polítiques de foment de l’emprenedoria.
 
Amb la inauguració d’avui, l’Acceleradora de Castelldefels se suma a les altres tres que el programa Start-Up Catalonia té en funcionament al Parc Científic de Girona, al TecnoCampus de Mataró i a EsadeCreapolis a Sant Cugat del Vallès.
 
El programa de l’acceleradora té un enfocament pràctic i la seva finalitat última és professionalitzar les empreses participants i els seus equips, tot ajudant els emprenedors a esdevenir bons directius. Start-up Catalonia fomenta l’adquisició de contactes, trobades de networking i proporciona l’acompanyament individualitzat de 72 hores d’un tutor que acompanyarà l’empresa en les seves primeres etapes de creixement i també accés a una xarxa de mentors.
 
 
CASOS D’ÈXIT DEL PROGRAMA START-UP CATALONIA
 
Stikets. La solució a un problema de tota la vida.
 
L’empresa igualadina Stikets confecciona i comercialitza online etiquetes personalitzades d’una forma innovadora i àgil en resposta al problema del marcatge de roba i objectes d’ús quotidià. El seu producte atractiu, de qualitat i, sobretot útil, es dirigeix a dos grups ben diferenciats: mares que han de marcar les coses dels seus fills i negocis que volen identificar els seus productes.
 
Des de la seva fundació l’any 2010, Stikets ja ha processat més de 35.000 comandes de 15 països diferents i els seus fundadors tenen previst incrementar un 128% les vendes actuals l’any 2014. Es preveu que la seva exportació passi dels 4.335 euros d’enguany als més de 580.000 d’aquí tres anys i, a més, aquest 2013 l’empresa ha passat de 2 a 6 treballadors i preveu crear uns 14 llocs de treball més en els propers 3 anys.
 
 
Patchworks. App per controlar el programari musical més emprat pels dj’s.
 
Patchworks és una empresa de base tecnològica dedicada a la tecnologia musical que ha creat Conductr, una aplicació pensada per músics i per a músics. Aquesta App per iPad serveix per controlar Ableton Live, un dels programaris de creació musical més utilitzats per músics i dj’s d’arreu del món. Conductr és la primera App que no intenta imitar els controladors maquinaris ja existents, sinó que està pensada des de l’òptica d’ús a partir d’una pantalla multitàctil.
 
Patchworks es va crear el 2010 i el setembre d’aquest any ha posat a la venda la seva aplicació. En aquests 3 mesos porta ja 600 vendes a través de l’App Store d’Apple que els dóna l’opció d’aconseguir clients a més de 150 països. El seus principals mercats són Estats Units, Alemanya, el Regne Unit i França.
 
La previsió de Patchworks pels propers anys és, per una banda, facturar més de 200.000 euros el 2014 i triplicar-ho el 2015, i per l’altra, crear 3 llocs de treball l’any vinent i fins a 7 el posterior, a part de mantenir una xarxa de subcontractes tal com treballa actualment.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia