• A Montagut i Oix (Garrotxa) una dona s’ha fet mal al turmell mentre escalava a prop de Toralles i ha estat rescatada amb l’helicòpter

 

  • Al Bruc (Anoia) un escalador és rescatat també per aire i és evacuat a l’hospital amb fractura de tíbia
 
 
 
El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat han treballat al llarg del matí en dos serveis de rescat de muntanya.
 
D’una banda, a tres quarts de dotze del migdia es requeria l’actuació del GRAE d’Olot per rescatar una excursionista accidentada mentre practicava escalada a Montagut i Oix (la Garrotxa). La dona, de 45 anys i veïna de les Preses, es trobava al Mont Petit, molt a prop de la població de Toralles quan, per causes desconegudes, ha patit una caiguda i s’ha fet mal al peu.
 
Els Bombers han hagut d’accedir fins al lloc amb l’helicòpter i rescatar la víctima mitjançant un gruatge, ja que es trobava a una tartera de difícil accés. La dona ha estat evacuada a l’hospital amb possible fractura al turmell.
 
D’altra banda, una dotació del GRAE de Cerdanyola ha treballant, juntament amb el Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat, per rescatar una altra persona accidentada a la muntanya, en aquest cas al municipi del Bruc.
 
Ha estat un particular qui ha trucat, a un quart d’una d’aquest migdia, els serveis d’emergència per alertar de l’accident d’un company mentre practicaven escalada a la zona denominada la Desdentegada. La dotació del GRAE ha accedit fins el lloc on es trobava la víctima i, juntament amb el personal del GEM, li han practicat les primeres cures per, posteriorment, evacuar-lo amb l’helicòpter.
 
El ferit, un home de 46 anys veí d’Igualada, ha estat traslladat al Hospital de Sabadell amb fractura a la tíbia esquerra.
 
Cerdanyola del Vallès, 15 de desembre de 2013
16.00 hores