Drets Socials

El Pla Director d'Infància i Adolescència es converteix en el full de ruta per a la planificació de les polítiques de la Infància i Adolescència

La secretària d'Infància i Adolescència, Imma Pérez, ha presentat avui aquest document a les Terres de l'Ebre, juntament amb el projecte RUMI-Infància Respon

query_builder   26 febrer 2010 13:54

event_note Nota de premsa

El Pla Director d'Infància i Adolescència es converteix en el full de ruta per a la planificació de les polítiques de la Infància i Adolescència

La secretària d'Infància i Adolescència, Imma Pérez, ha presentat avui aquest document a les Terres de l'Ebre, juntament amb el projecte RUMI-Infància Respon

Foto1
La secretaria d’Infància i Adolescència del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Imma Pérez, ha presentat avui a Amposta el Pla Director d’Infància i Adolescència de Catalunya 2010-2013. Aquest document serà el full de ruta per a la planificació i avaluació de les polítiques, actuacions i serveis adreçats a la infància i adolescència de Catalunya, alhora que fomentarà l’exercici dels drets dels infants i adolescents, els serveis inclusius i de qualitat, el treball transversal i la cooperació institucional.
 
Entre els principis rectors del Pla, hi ha el de promoure els drets de la infància, la igualtat d’oportunitats, prioritzar la prevenció i les intervencions precoces, donar suport a les famílies, assegurar una atenció en xarxa i enfortir la protecció dels infants en situació de risc social i desemparament.
 
En aquest sentit, el Pla proposa ampliar i millorar el catàleg de serveis destinats a la infància i l’adolescència, impulsar el desenvolupament normatiu i promoure el coneixement i la recerca en aquest àmbit. 
La secretària d’Infància i Adolescència, acompanyada del director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, ha presentat el nou Pla al davant de més dels prop de 50 professionals de les Terres de l’Ebre que treballen en aquest àmbit, precisament per mostrar la voluntat de desplegament territorial del Pla Director. En aquest sentit, aquest document preveu la implicació i el compromís de les administracions locals en la planificació de les polítiques públiques adreçades a la infància i l’adolescència de Catalunya.
 
Projecte RUMI-Infància Respon
 
Imma Pérez també ha exposat aquest matí el projecte de Registre Unificat de Maltractaments Infantils (RUMI) - Infància Respon, una eina que permetrà als agents socials implicats en la detecció de situacions de maltractament fer consultes, així com una primera valoració del cas. Al mateix temps, permetrà actuar amb més rapidesa i efectivitat davant de qualsevol indici de maltractament.
 
La Secretaria d’Infància i Adolescència està treballant en el projecte RUMI, que es podrà trobar en el nou web Infància Respon. De moment, aquest dispositiu de comunicació, que unificarà diferents registres d’institucions, està en procés d’elaboració. Quan es posi en funcionament, a principis de 2011, aquest registre unificat es convertirà en una eina de suport tant per a professionals que estan en contacte amb infants, com per als agents socials implicats en la detecció de situacions de maltractament infantil, com cossos de seguretat, mestres, professionals de la salut i de serveis socials bàsics.
 
Aquest nou web facilitarà un procediment d’aportació d’informacions que permeti organitzar-les de manera que s’agiliti la presa de decisions als equips que treballen amb la infància.

2  

Imatges

Fotografia de la presentació

Fotografia de la presentació 5825

Imatge dels assistents a la jornada

Imatge dels assistents a la jornada 5891

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia