. El detingut sostreia les bicicletes forçant els cadenats i després les venia a botigues de compravenda
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació de la comissaria de Sant Andreu de Barcelona van detenir aquest dimarts 10 de desembre un home de 34 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona com a presumpte autor de quatre delictes de furt, un robatori amb força i quatre faltes de furt.
 
La unitat d’investigació de Sant Andreu va detectar durant els mesos d’octubre i novembre un augment de sostraccions de bicicletes estacionades en pàrquings privats en la zona centre del districte. Les primeres gestions es van dirigir a botigues de compravenda on el presumpte autor hauria pogut vendre les bicicletes sostretes. Aquestes gestions van donar fruit ja que els agents van poder identificar un home que va vendre en una botiga de segona mà tres bicicletes procedents d’un robatori. Davant d’aquest fet, els agents van intervenir les bicicletes i van comprovar que l’home que havien identificat acumulava en dos mesos un gran nombre de vendes de bicicletes a diversos establiments de compravenda de segona mà. Mitjançant els contractes, les dades de les bicicletes i les denúncies de les víctimes, els investigadors van poder resoldre 9 fets delictius i van poder recuperar dos portabicicletes i 10 de les 17 bicicletes que el detingut hauria sostret i venut posteriorment.
 
El modus operandi del detingut era sempre el mateix. Accedia als pàrquings privats en hores de poc moviment de vehicles i forçava el cadenat que lligava les bicicletes per endur-se-les. Dies més tard, venia les bicicletes en establiments de compravenda d’objectes de segona mà, tots situats en un radi de 500 metres en la zona centre del districte de Sant Andreu.
 
La investigació continua oberta ja que no es descarta que es puguin trobar més bicicletes robades.
 
El detingut després de passar a disposició judicial va quedar amb llibertat amb càrrecs.
 
Els Mossos d’Esquadra recorden que en cas de ser víctima d’un robatori de bicicleta és important denunciar-ho aportant la màxima informació. La factura de compra, el número de bastidor, la marca, el model, el color o els trets característics ajuden a la policia a identificar tant la bicicleta com el seu propietari. Cal destacar també que totes les bicicletes tenen un número de bastidor únic i exclusiu que les identifica i que normalment està situat al quadre sota la caixa del pedaler.
 
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 16 de desembre de 2013
 

1  

Imatges

Foto 01

Foto 01 1680